Fri. May 3rd, 2024

Tyrese Haliburton Pacers NBA

Tyrese Haliburton #0 van de Indiana Pacers dribbelt de bal tegen de Washington Wizards in Gainbridge Fieldhouse op 9 december 2022 in Indianapolis, Indiana. Andy Lyons/Getty Images/AFP

Tyrese Hailburton scoorde 20 van zijn 33 punten in de eerste helft om de Indiana Pacers woensdagavond te helpen de gastheer Boston Celtics met 117-112 te verslaan.

Haliburton schoot 12-van-24 vanaf het veld, schoot zes driepunters en voegde acht assists en drie rebounds toe toen Indiana een slide van twee wedstrijden brak.

De Pacers stonden tijdens de rust met 28 punten voor en hielden een furieuze comeback in Boston tegen, inclusief een derde kwartaal van 42 punten.

Voormalig Celtic Aaron Nesmith scoorde 15 punten, Chris Duarte had er 14, grotendeels dankzij vier driepuntsschoten, en Myles Turner voegde er 10 toe.

Jayson Tatum scoorde een game-high 41 punten, Jaylen Brown voegde 19 punten en 10 rebounds toe en Malcolm Brogdon had 18 en zeven assists toen Boston terugviel naar 0-3 in zijn zeven wedstrijden.

Robert Williams III had 12 rebounds voor de Celtics, die vijf van hun laatste zes wedstrijden verloren.

Boston-point guard Marcus Smart was afwezig met een niet-COVID-gerelateerde ziekte.

Indiana zette een vroege achterstand van zes punten om in een voorsprong van 23-11 met een spurt van 18-0. Na een kwart was het 42-22 Pacers.

Haliburton en Hield sloegen back-to-back triples halverwege de streak om de Pacers vijf voorsprong te geven. De rij-stops van Hield en Turner leidden tot een time-out in Boston.

Een andere Haliburton-poging ging vooraf aan de tweede kans van Sam Hauser om 4:12 uur. Twee Williams-dunks brachten Boston op 33-19, maar Indiana sloeg laat in het kwart nog drie drieën – waaronder één van Duarte met nog 2,7 seconden te gaan.

De Pacers hadden tijdens de rust de volledige controle, grotendeels dankzij een run van 13-0 met een driepunter van Smith en een lay-up van Nesmith. Nesmith’s driehonkslag met nog 1:07 te gaan bezorgde Indiana een voorsprong van 30 punten.

Boston’s 8-0 run om de tweede helft te openen werd gestopt met twee manden.

Duarte sloeg twee pogingen op het laatste moment om Indiana naar een voorsprong van 100-85 te leiden bij de zoemer van het derde kwartaal, ondanks dat Tatum 15 punten scoorde op 5-van-6 schieten op het bord.

Tatum sloeg twee driepunters op aanvallende rebounds om de achterstand van Boston halverwege het kwartaal terug te brengen tot 106-99. De overgang van Haliburton bracht Indiana terug naar 10 met nog 4:14 te gaan.

Boston was binnen vijf met 3:06 te gaan, maar een 6-0 Indiana-run volgde. Tatum scoorde zes doelpunten op rij in de laatste 2:01 om de eindmarge te verkleinen.