Mon. May 6th, 2024

Anthony Edwards Timberwolves NBA

Anthony Edwards #1 van de Minnesota Timberwolves reageert tegen de Los Angeles Lakers in de tweede helft in de Crypto.com Arena op 3 maart 2023 in Los Angeles, Californië. Ronald Martinez/Getty Images/AFP

Rudy Gobert had 22 punten en 14 rebounds, Anthony Edwards voegde 19 punten toe toen de bezoekende Minnesota Timberwolves vrijdag de Los Angeles Lakers met 110-102 versloeg.

Naz Reid droeg 15 punten en acht rebounds bij toen Minnesota twee opeenvolgende overwinningen behaalde na een slide van drie wedstrijden. Mike Conley scoorde vijf van zijn 14 punten aan het einde van 1:13 om de overwinning veilig te stellen.

Anthony Davis leidde de Lakers met 38 punten op 12-van-22 schieten, en was 12-van-14 vanaf de foutlijn. Davis had een paar driepunters en vijf rebounds.

Malik Beasley had 15 punten en acht rebounds, Lonnie Walker IV had 10 punten en Dennis Schroder had 12 assists. Los Angeles speelde zonder ster LeBron James (zere rechtervoet) en D’Angelo Russell, die zijn vierde wedstrijd op rij miste met een verstuikte rechterenkel.

Met een achterstand van 14 met nog iets minder dan negen minuten te gaan, vochten de Lakers terug en gebruikten een run van 16-6 om er 103-100 van te maken met 3:20 over.

Conley bezegelde de overwinning met een laat koppelingsspel. Na een driepunter te hebben gemaakt met nog 1:13 over om de Wolves zes voorsprong te geven, raakte Conley een springer met nog 43 seconden te gaan om de laatste marge te bieden.

Davis scoorde 16 punten in het eerste kwartaal voor de Lakers, die aan een homestand van vijf wedstrijden begonnen. Los Angeles nam een ​​voorsprong van 34-33 in het tweede kwartaal na een schot van 56,5 procent.

Nadat Davis zijn derde fout had begaan met 4:36 over in het tweede kwartaal, schoof Minnesota met 53-44 op op de springer van Nickeil Alexander-Walker. Met Davis op de bank sloot Los Angeles af met een run van 11-3 om de achterstand tijdens de rust terug te brengen tot 56-55.

Gobert had 11 punten en acht rebounds in de eerste helft voor de Wolves, die Davis op twee punten hielden bij het ingaan van de tweede helft.

Minnesota leidde door het derde kwart na opening met een 11-2 streak. De Wolves droegen het momentum in de laatste periode en hadden een voorsprong van 95-81 nadat Kyle Anderson scoorde met 8:59 over.

De Timberwolves hebben hun laatste drie wedstrijden tegen de Lakers gewonnen, waaronder een thuisoverwinning met 111-102 op 2 oktober.