Fri. Apr 26th, 2024

Thunder Grizzlies NBA

Ja Morant #12 van de Memphis Grizzlies en Isaiah Joe #11 van de Oklahoma City Thunder strijden om de bal tijdens de eerste helft op FedExForum op 7 december 2022 in Memphis, Tennessee. Justin Ford/Getty Images/AFP

Luguentz Dort scoorde een recordaantal van 24 punten in het seizoen en hielp de gastheer Oklahoma City Thunder om een ​​lost streak van vijf wedstrijden te breken met een 115-109 overwinning op de Memphis Grizzlies op zaterdag.

Het verlies brak de zegereeks van zeven wedstrijden van de Grizzlies.

The Thunder wist te winnen ondanks het ontbreken van Shai Gilgeous-Alexander en Josh Giddey, hun topscorers.

Gilgeous-Alexander miste de wedstrijd met een lage rugblessure, terwijl Giddey de wedstrijd miste met een niet-COVID-gerelateerde ziekte.

Isaiah Joe voegde een career-high 23 punten toe en sloeg vijf 3-pointers. The Thunder haalde een seizoen hoge 19 punten van buiten de boog.

Tijdens de lost streak van de Thunder was het tweede kwartaal hun ondergang, waarbij ze werden overtroffen met een gemiddelde van meer dan 10 punten voor het kwartaal. Hun laatste vier nederlagen waren goed voor 19 punten.

Maar op de tweede avond op rij en zonder Gilgeous-Alexander en Giddey controleerde Oklahoma City het tweede kwartaal en versloeg Memphis met 39-22.

De Grizzlies waren slechts 6 van de 20 schoten in de vierde, waarbij Ja Morant alle vier de schoten miste.

Toen werd Morants nacht erger.

Hij was afwezig voor de tweede helft nadat hij in de laatste minuut van de tweede helft twee technische fouten snel achter elkaar kreeg.

Morant’s tweede kwam toen Eugene Omoruyi bij de vrije worplijn stond met nog 43 seconden te gaan in de helft.

Morant keek naar de hoek van het veld en sprak blijkbaar met fans in de buurt van het veld toen hij werd opgeroepen voor zijn tweede coach.

Morant gooide vol ongeloof zijn armen in de lucht en grijnsde terwijl Memphis-hoofdcoach Taylor Jenkins en point guard Dillon Brooks met de officials bespraken, waarbij Brooks zijn eigen techniek ontwierp.

Morant eindigde met slechts zes punten, een dieptepunt in het seizoen, op 3-van-10-opnamen.

De Grizzlies brachten in de laatste minuut een achterstand van 24 punten terug tot vijf, maar maakten nooit een serieuze run op voorsprong.

Brooks scoorde een seizoen hoge 32 punten om de Grizzlies te leiden, die een seizoen laag 37,8 procent schoten.