Wed. Apr 24th, 2024

8 februari 2023;  Toronto, Ontario, CAN;  Toronto Raptors-aanvaller Pascal Siakam (43) controleert de bal terwijl San Antonio Spurs-aanvaller Keita Bates-Diop (31) redt tijdens het derde kwartaal in de Scotiabank Arena.

Toronto Raptors-aanvaller Pascal Siakam (43) controleert de bal terwijl San Antonio Spurs-aanvaller Keita Bates-Diop (31) redt tijdens het derde kwartaal in de Scotiabank Arena. Vereist tegoed: Nick Turchiaro-USA TODAY Sports

Pascal Siakam had 37 punten, 10 rebounds en zeven assists toen de Toronto Raptors woensdagavond de bezoekende San Antonio Spurs met 112-98 versloegen.

Chris Boucher voegde 18 punten toe en 11 rebounds vanaf de bank toen de Raptors drie opeenvolgende overwinningen behaalden.

De Spurs hebben 10 opeenvolgende wedstrijden verloren.

Fred VanVleet scoorde 16 punten voor de Raptors. Gary Trent Jr. voegde 15 punten toe, Scottie Barnes droeg 10 punten en negen rebounds bij, en Precious Achiuwa had 10 punten.

Keldon Johnson scoorde 22 punten voor San Antonio. Josh Richardson voegde 14 punten toe, terwijl Doug McDermott 13 scoorde. Jakob Poeltl had 12 punten en Keita Bates-Diop scoorde 10.

Toronto nam een ​​voorsprong van 13 punten bij het ingaan van het vierde kwartaal. Bates-Diop maakte een omgekeerde lay-up om de vierde te openen, maar Toronto reageerde met vier punten op Thaddeus Young. Johnson’s lay-up bracht de voorsprong terug naar 10 met nog 9:21 over. De jumper van Siakam breidde de voorsprong uit naar 14 met nog 4:10 te spelen.

Siakam sloeg 7-uit-7 vanaf het veld en scoorde 18 punten om Toronto te helpen een voorsprong van 34-24 te nemen na het eerste kwart.

De Spurs openden het tweede kwart met een 7-1 run. Het stelen van Stanley Johnson zorgde voor de jumper van Malaki Branham die San Antonio een voorsprong van twee punten opleverde met 4:47 over. Toronto reageerde met acht opeenvolgende punten. Richardson’s 3-pointer bracht de voorsprong van Toronto terug tot Ă©Ă©n met 22,5 te spelen voordat VanVleet’s lay-up de score van de eerste helft voltooide en Toronto een voorsprong van 57-54 bezorgde.

Siakam had 20 punten terwijl Toronto in de eerste helft 51,1 procent (24-van-47) schoot.

Richardson en Bates-Diop scoorden elk acht punten terwijl San Antonio in de eerste helft 43,8 procent (21-van-48) schoot.

Toronto opende het derde kwartaal met zes opeenvolgende punten. Trent’s 3-pointer bezorgde de Raptors een voorsprong van 73-60 met 7:32 over in de derde. De voorsprong bereikte 17 op twee VanVleet vrije worpen met 4:44 over. De lay-up van Boucher bezorgde Toronto een voorsprong van 86-68 met nog 3:40 te gaan. De driepunter van McDermott bracht de voorsprong terug naar 14. Toronto leidde na driekwart met 88-75.

Jeremy Sochan (rug) en Tre Jones (voet) speelden niet voor San Antonio.