Fri. Apr 26th, 2024

Nikola Jokic #15 van de Denver Nuggets gaat naar de basket tegen Jock Landale #11 en Damion Lee #10 van de Phoenix Suns in het eerste kwartaal in Ball Arena op 11 januari 2023 in Denver, Colorado. Matthew Stockman/Getty Images/AFP

Nikola Jokic had 21 punten, 18 rebounds en negen assists, Bones Hyland scoorde ook 21 toen gastheer Denver Nuggets woensdagavond de Phoenix Suns versloeg met 126-97.

Jamal Murray scoorde 16 punten voordat hij vroeg in game vier vertrok met een verstuikte linkerenkel. Zeke Nnaji en Kentavious Caldwell-Pope scoorden elk 15, Aaron Gordon voegde er 12 toe en Michael Porter Jr. eindigde met 11 voor de Nuggets, die er thuis 12 wonnen.

Torrey Craig scoorde 16 punten, Josh Okogie had er 14 en Dario Saric, Jock Landale en Damion Lee eindigden elk met 11 voor Phoenix, die 10-van-12 verloor.

The Suns speelden voor de tweede opeenvolgende wedstrijd zonder centrum Deandre Ayton, opnieuw een klap voor hun dieptepunt. Devin Booker (lies), Chris Paul (heup) en Cameron Payne (voet) zijn niet bij het team dat vrijdagavond doorgaat naar Minnesota.

De Nuggets sprongen laat in het eerste kwartaal uit naar een voorsprong van 27-16, maar Phoenix had een punt. Okogie had een 3-pointer en een paar fadeaway-jumpers, Landale maakte er een van diep om de achterstand terug te brengen tot 29-26.

Hyland scoorde vijf opeenvolgende punten, maar de Okogie-jumper maakte er na één periode 34-28 van.

Murray opende de tweede met een 3-pointer, Hyland sloeg er twee van achter de boog en Nnaji maakte twee vrije worpen in een 7-0 run voor Denver.

Duane Washington Jr. raakte een 3-pointer die de Suns op 11 bracht, maar Murray en Hyland sloegen van lange afstand en Jokic had een pullback om er 52-33 van te maken. Craigs driepunter maakte een einde aan de run van de Nuggets, maar Hyland hield het warm met nog twee punten om Denver een voorsprong van 63-40 te bezorgen.

De Suns sloten het kwart af met een run van 14-7 om tijdens de rust 70-54 achter te laten.

Saric raakte een springer om het derde kwart te openen, maar de Nuggets begonnen weg te trekken. Porter scoorde negen punten en Jokic had een paar emmers op een 16-2 run die de stand op 86-58 bracht. Denver nam een ​​voorsprong van 31 punten met 1:15 over in de derde.

Phoenix kwam in de eerste minuut van het kwart tot 21, maar vormde geen moment een bedreiging.