Tue. Apr 23rd, 2024

Nikola Jokic Nuggets NBA

Nikola Jokic #15 van de Denver Nuggets kijkt toe tijdens een NBA-wedstrijd in het Pepsi Center op 10 december 2022 in Denver, Colorado. Dustin Bradford/Getty Images/AFP

Nikola Jokic zette 27 rebounds neer in zijn carrière – waaronder een franchiserecord van 20 in de eerste helft – samen met 40 punten en 10 assists voor zijn vijfde triple-double van het seizoen, toen gastheer Denver Nuggets de Charlotte Hornets versloeg met 119-115 op zondagavond.

Zijn 20 rebounds in de ene helft staan ​​op een gedeelde tweede plaats in de geschiedenis van de NBA sinds 1996-97. Kevin Love houdt het record met 22 in de helft.

De enige andere speler in de geschiedenis van de NBA die minstens 37 punten, 27 rebounds en 10 assists heeft in één wedstrijd, is Wilt Chamberlain.

Aaron Gordon eindigde met 19 punten en 10 rebounds, Kentavious Caldwell-Pope scoorde 20 punten, Bruce Brown voegde 16 toe en Jamal Murray voegde 11 assists toe voor Denver.

LaMelo Ball scoorde 31 punten, Gordon Hayward had 15 punten en 10 rebounds, Kelly Oubre Jr. scoorde 16 punten, Jalen McDaniels had 14, Mason Plumlee en Nick Richards hadden elk 11 en PJ Washington scoorde 10 voor Charlotte, die er acht op rij verloor.

De Hornets stonden in het tweede kwartaal met maar liefst 12 voor, maar Denver sloot de eerste helft af met een run van 17-4 en nam een ​​voorsprong van 55-52 tijdens de rust.

De voorsprong liep op tot 11 aan het begin van de derde. Charlotte kwam tot negen, maar een driepunter van Gordon maakte er 80-64 van met 5:15 over, en de Nuggets namen een voorsprong van 94-80 bij het ingaan van het vierde kwartaal.

De Hornets deden een poging om aan de laatste periode te beginnen, aangezien Richards twee dunks had om Charlotte met 97-90 omhoog te trekken. Jokic sloeg een 3-pointer, maar de Hornets scoorden vijf opeenvolgende punten om vijf te bereiken.

Twee vrije worpen en nog een driepunter van Jokic brachten de stand op 105-97, maar Plumlee sloeg twee vrije worpen en kreeg Oubre tegen voor een driepunter om de achterstand terug te brengen tot drie. Washington miste een 3-pointer die de stand gelijk zou hebben gemaakt met 2:42 over, en Gordon maakte een omgekeerde lay-up en Jokic een verzonken hook om er 111-104 van te maken met 1:57 over.

Charlotte ging naar twee op Washington’s dunk met nog 13,5 seconden te gaan, maar Jokic sloot het af met twee vrije worpen.