Mon. Apr 29th, 2024

Spencer Dinwiddie Mavericks NBA

Spencer Dinwiddie #26 van de Dallas Mavericks reageert op een driepunter tegen de Phoenix Suns tijdens de tweede helft van de NBA-wedstrijd in het Footprint Center op 26 januari 2023 in Phoenix, Arizona. De Mavericks versloegen de Suns met 99-95. Christian Petersen/Getty Images/AFP

Spencer Dinwiddie scoorde een seizoen hoge 36 punten toen de bezoekende Dallas Mavericks donderdagavond een vroege blessure van ster Luka Doncic overwon om de Phoenix Suns met 99-95 te verslaan.

Dorian Finney-Smith had 18 punten en 12 rebounds, Dwight Powell voegde 15 punten toe, Tim Hardaway Jr. scoorde 11 en Reggie Bullock had 10 voor Dallas, waarmee de Suns ‘winning streak van vier wedstrijden brak.

Doncic, die de avond inging als topscorer van de NBA met 33,8 punten per wedstrijd, vertrok vroeg in het eerste kwart met een verstuikte linkerenkel en keerde niet meer terug. De röntgenfoto’s waren negatief.

Chris Paul en Cameron Johnson leidden Phoenix elk met 22 punten, terwijl Deandre Ayton 19 punten en 20 rebounds had na het missen van de laatste drie wedstrijden vanwege een niet-COVID-gerelateerde ziekte. Mikal Bridges scoorde 16 punten en Paul voegde 10 assists toe.

Phoenix stond met negen achter met 3:34 te gaan voordat hij de achterstand terugbracht tot 96-95 op Paul’s lay-up met nog 19,7 seconden te gaan.

Bullock nam vervolgens de eerste van twee vrije trappen voordat hij de tweede poging miste. Powell kreeg een fout in de rebound en sloeg twee vrije worpen om de overwinning binnen te halen.

Dinwiddie hielp de Mavericks voor de derde keer in 10 wedstrijden te winnen, door 5-van-6 te schieten vanaf 3-puntsbereik en 11-van-14 vanaf de foutlijn. De ervaren point guard droeg ook zes rebounds en negen assists bij.

Dinwiddie scoorde 10 punten in het eerste kwart, dat eindigde met een gelijkspel van de teams op 32. Phoenix stond laat in de tweede periode twee punten achter, voordat Dallas negen van de laatste 14 punten scoorde om een ​​voorsprong van 54-48 te nemen tijdens de rust.

De Mavericks behielden hun voorsprong gedurende het derde kwartaal grotendeels dankzij Dinwiddie, die 10 punten scoorde voor de derde opeenvolgende periode.

Dallas had vroeg in het vierde kwartaal een voorsprong van zeven punten en breidde hun voorsprong uit naar 89-81 op een Finney-Smith-statief met 6:55 over.

The Suns stonden laat in het vierde kwartaal met negen achter voordat ze vijf snelle punten scoorden om af te sluiten op 95-91 met nog 2:47 te gaan, wat het krappe einde opleverde.

Ontvang het beste sportnieuws rechtstreeks in je inbox

Lees verder

Mis het laatste nieuws en informatie niet.

Abonneer u op INQUIRER PLUS om toegang te krijgen tot The Philippine Daily Inquirer en meer dan 70 andere titels, deel tot 5 gadgets, luister naar het nieuws, download vanaf 04:00 uur en deel artikelen op sociale media. Bel 896 6000.

Voor opmerkingen, klachten of vragen kunt u contact met ons opnemen.