Sun. Apr 28th, 2024

Paolo Banchero Magische NBA

Paolo Banchero #5 van de Orlando Magic reageert op een velddoelpunt tijdens de eerste helft tegen de Houston Rockets in het Toyota Center op 21 december 2022 in Houston, Texas. Carmen Mandato/Getty Images/AFP

Franz Wagner scoorde een teamhoge 25 punten toen rookie Paulo Banchero zijn zesde double-double opnam toen de bezoekende Orlando Magic een achterstand van 15 punten in de tweede helft wegwerkte om de Houston Rockets met 116-110 te verslaan op woensdag.

Banchero scoorde een game-high 23 punten en 13 rebounds terwijl hij samenwerkte met Wagner om Orlando naar een 3-1 roadtrip en hun zevende overwinning in acht wedstrijden te leiden.

De Rockets hebben vier wedstrijden op rij verloren, allemaal thuis, en maken vrijdag in het Toyota Center een einde aan een reeks van zeven wedstrijden tegen de Dallas Mavericks.

Houston stortte laat in en beging acht van zijn 17 omzetten in het vierde kwartaal.

The Magic, gekenmerkt door belangrijke manden uit zijn reserves, profiteerde met een frame van 31 punten aangevoerd door zijn bank.

Cole Anthony bezorgde Orlando zijn eerste voorsprong van 96-95 met 7:11 over voordat admiraal Schofield een driepunter toevoegde en Kevon Harris een driepunter sloeg die de Magic twee minuten later naar een voorsprong van 102-98 duwde. . Banchero voegde vijf punten toe om de overwinning te bezegelen.

Kevin Porter Jr. leidde de Rockets met 31 punten, terwijl Jalen Green 21 punten en acht rebounds toevoegde. KJ Martin scoorde 18 punten vanaf de bank, terwijl Alperen Sengun 13 punten, 12 rebounds en zes assists toevoegde.

De Rockets vochten schijnbaar om controle met een 10-1 run halverwege de derde, met een 3-punts spel en driepunter door Green, plus een jumper pullup en dunk door Porter.

Houston nam de grootste voorsprong in het proces met 77-62, maar de Magic reageerde onmiddellijk met een 17-2 blitz afgesloten door een omgekeerde lay-up door Markelle Fultz en een steal en dunk door Wagner die Orlando in evenwicht bracht op 79-79 in het proces. 2:59 teken. Wagner scoorde 13 punten in de derde.

Green en Porter speelden een belangrijke rol om de Rockets in het eerste kwartaal op een voorsprong van 14 punten te brengen, samen goed voor 18 punten op 7-van-11-opnamen. Banchero stuurde de Magic bijna in zijn eentje terug in de strijd en scoorde zeven punten tijdens een run van 10-2 die een einde maakte aan het bord.

Banchero speelde alle 12 minuten in de openingsperiode en scoorde 14 punten (op 6-van-7 schieten) met zes rebounds. En terwijl de Rockets hun voorsprong tijdens de rust uitbreidden tot dubbele cijfers, hielden de reserves van Orlando de marge binnen een beheersbaar bereik.

Houston leidde tijdens de rust met 64-54 op basis van 9-van-23 3-punts schieten, een afwijking van hun 8-van-53 schieten van achter de boog in back-to-back thuisverliezen tegen de Portland Trail Blazers en San Antonio Spurs.