Fri. Apr 26th, 2024

Kawhi Leonard Clippers NBA

ARCHIEF – Kawhi Leonard #2 van de LA Clippers in de tweede helft in de Crypto.com Arena op 17 december 2022 in Los Angeles, Californië. Ronald Martinez/Getty Images/AFP

Kawhi Leonard scoorde een seizoen hoog 36 punten, waaronder 15 in het derde kwartaal toen de bezoekende Los Angeles Clippers vrijdag de San Antonio Spurs versloeg met 131-126, waarmee hij een verliesreeks van twee wedstrijden brak.

De Clippers stonden tijdens de rust met zeven punten achter, maar draaiden de score in het derde kwartaal achter Leonard om en gingen met drie omhoog.

San Antonio kwam vroeg in de laatste periode gelijk, maar kon de hindernis nooit wegnemen toen Los Angeles langzaam wegreed met nauwkeurige schoten van buiten de boog en geweldige reddingen in de laatste vier minuten.

Norman Powell voegde 26 punten toe voor Los Angeles, waar zeven spelers in dubbele cijfers scoorden. Paul George scoorde 16 punten en 12 assists, Marcus Morris Sr. scoorde 15 punten en Ivica Zubac voegde 12 punten en 16 rebounds toe.

Zeven spelers scoorden in dubbele cijfers voor San Antonio, aangevoerd door Keldon Johnson’s 23 punten. Josh Richardson en Zach Collins hadden elk 17 punten, Jeremy Sochan 16 en Romeo Langford 13 toen de Spurs voor de zesde keer in zeven wedstrijden verloren.

Het eerste kwart ging heen en weer en geen van beide teams leidde met meer dan zes punten. San Antonio stond vier punten hoger na een Tre Jones 3-pointer op 5:53, maar de Clippers kwamen tot een rally met een 7-0 run om 22-19 op te schuiven.

Los Angeles verhoogde de voorsprong naar 31-25 na de driepunter van George met 2:25 te spelen in de periode en leidde laat in het kwart met 41-36.

De Spurs sprongen vroeg in de tweede periode op voorsprong en stonden met 55-51 voor na een vrije worp van Jones met 5:59 over in het kwart. San Antonio leidde met negen punten totdat een sprong van Leonard bij de zoemer de Clippers tijdens de rust op 72-65 bracht.

Langford voerde de Spurs aan met 11 punten tijdens de rust, terwijl Collins er 10 toevoegde vanaf de bank. De Spurs waren voor rust 66 procent van de grond.

Leonard versloeg de Clippers met 15 punten tijdens de rust, terwijl Powell er 13 toevoegde en Zubac 11 rebounds had.

Los Angeles kwam tot een rally om de wedstrijd gelijk te trekken op 90 op George’s omgekeerde lay-up met nog vier minuten te gaan in het derde kwartaal, en Leonard voltooide de 10-0 streak van de Clippers met een 3-pointer met 3:33 te spelen in de periode.