Sun. Apr 28th, 2024

Nikola Jokic Nuggets NBA

Nikola Jokic van de Denver Nuggets (Getty Images via AFP)

LOS ANGELES – Nikola Jokic verdiende zijn 13e triple-double van het seizoen toen de Denver Nuggets dinsdag een prestatie van 44 punten van Damian Lillard overtroffen door de Portland Trail Blazers met 122-113 te verslaan.

Tweevoudig NBA MVP Jokic eindigde met 36 punten, 12 rebounds en 10 assists toen Denver zijn winning streak uitbreidde tot zeven wedstrijden, waardoor Memphis één wedstrijd voorsprong kreeg op de Western Conference-voorsprong.

Het was Jokic’s 17e 30-punts triple-double in zijn carrière, waarmee hij in illuster gezelschap kwam te staan ​​met Magic Johnson en Larry Bird op nummer 7 op de ranglijst aller tijden.

Een hoog scorende eerste helft zag Denver een voorsprong van 73-66 nemen, waarbij Lillard Portland stevig in de strijd hield met 30 punten in de eerste twee kwartalen.

Maar Denver’s defensieve tweaks in de tweede helft hielpen hen een stevige grip op de wedstrijd te krijgen toen ze in het vierde kwartaal wegreden – met een voorsprong van maar liefst 20 punten in een bepaald stadium – om de overwinning binnen te halen.

“Tegen hen is het altijd moeilijk en altijd interessant”, zei Jokic na afloop. “Het is een goed team met een goede manager en Lillard speelt nu erg goed.

“Maar ik denk dat we in de tweede helft heel goed speelden in de verdediging… en daarom wonnen we de wedstrijd.”

Jokic’s 36-puntsscore kwam op 13-van-14 schoten vanaf het veld, inclusief een bijna perfecte weergave vanaf de vrije worplijn.

De Serviër was een van de vijf Denver-spelers met dubbele cijfers – Michael Porter Jr. voegde 23 punten toe en Jamal Murray 17.

Bruce Brown had er 12 van de bank, terwijl Aaron Gordon er 11 toevoegde.

Ondertussen schoot Portland-talisman Lillard zes van de 12 vanaf driepuntsbereik en was 14 van de 14 vanaf de foutlijn voor zijn totaal van 44 punten.

Elders op dinsdag zakte een uitgeputte Brooklyn Nets naar hun derde opeenvolgende nederlaag in een 106-98 nederlaag tegen de San Antonio Spurs.

De Nets zaten zonder Kevin Durant (knie) en Kyrie Irving (kuit) vanwege een blessure, en de afwezigen bleken cruciaal toen Spurs-ster Keldon Johnson een record van 36 punten en 11 rebounds boekte.

De overwinning brak een lost streak van vijf wedstrijden af ​​voor San Antonio, die met 14 overwinningen en 31 nederlagen een plek achterblijft bij de onderkant van de Western Conference.

Brooklyn heeft geen wedstrijd gewonnen sinds Durant op 8 januari tegen Miami een rechterknieblessure opliep.

‘Een teamprestatie’

Terwijl Brooklyn worstelt om zijn winning streak te herontdekken zonder Durant, schudde Milwaukee opnieuw het verlies van ster Giannis Antetokounmpo van zich af door de Toronto Raptors met 130-122 te verslaan.

Antetokounmpo heeft al vier wedstrijden op rij verloren van de Bucks, maar Jrue Holiday leverde een geweldige prestatie om de NBA-kampioenen van 2021 naar de overwinning te leiden.

Holiday eindigde met een seizoen hoge 37 punten met zes rebounds en zeven assists toen Milwaukee op de tweede plaats Boston naderde aan de top van de Eastern Conference.

Milwaukee stond tijdens de rust met 74-67 achter, maar brak los in het derde kwartaal om de overwinning effectief te bezegelen en Toronto met 38-23 te verslaan.

“Absoluut een teamprestatie, iedereen speelde gewoon met hart en ziel en won”, zei Holiday na afloop.

In de andere wedstrijd van dinsdag scoorde Joel Embiid 41 punten toen de Philadelphia 76ers de Los Angeles Clippers versloegen met 120-110 weg van huis.

De Sixers blijven derde in de Eastern Conference met 28-16.