Wed. May 8th, 2024

Jimmy Butler warmt de NBA op

Jimmy Butler #22 van de Miami Heat dribbelt tegen de Philadelphia 76ers in het Wells Fargo Center op 27 februari 2023 in Philadelphia, Pennsylvania. Tim Nwachukwu/Getty Images/AFP

Jimmy Butler flirtte met een triple-double, scoorde een team-high 26 punten, negen rebounds en een game-high negen assists toen gastheer Miami Heat maandagavond de Atlanta Hawks met 130-128 versloeg.

Het was de tweede opeenvolgende overwinning van Miami – beide tegen Atlanta – aangezien de Heat 22 punten kreeg van Victor Oladipo en 21 van de bank voor Caleb Martin.

The Hawks stonden onder leiding van Trae Young, die 25 punten en zeven assists had. Dejounte Murray had 23 punten en acht assists.

Atlanta, dat vijf keer op rij heeft verloren, pakte ook 17 punten op John Collins en back-up Saddiq Bey. Clint Capela had een double-double met 12 punten en 10 rebounds voor de Hawks, die in de eerste helft een voorsprong van 15 punten verspeelden.

The Heat leidde met zes met nog 4,4 seconden te gaan voordat De’Andre Hunter en Murray uit Atlanta elk driepunters sloegen aan weerszijden van Butler en twee vrije trappen sloegen.

The Hawks hebben 100 of meer punten gescoord in 40 opeenvolgende wedstrijden, de op een na langste actieve streak in de NBA.

De Heat, die het seizoen met 3-1 won van Atlanta, behaalde echter ook 16 punten, zeven rebounds en vijf assists van Bam Adebayo in hun laatste onderlinge overwinning.

Miami speelde zonder Kevin Love, die een ribblessure heeft. The Heat blijft zonder startpuntbewaker Kyle Lowry, die sinds 2 februari niet meer heeft gespeeld met een knieaandoening.

Beide teams trapten goed in het eerste kwart, maar de Hawks leidden met 43-30 aan de onderkant van het frame dankzij een voorsprong van 22-8 in verfpunten. Atlanta schoot 76 procent in totaal voor het kwartaal, inclusief een 4-uit-8-score op 3-puntspogingen. Miami schoot 55,6 procent van het veld en maakte 5 van de 7 schoten van afstand.

The Heat bracht de achterstand terug tot 68-63 tijdens de rust. Martin had 16 punten op 5-uit-7 schieten in alleen het tweede kwartaal.

In het derde kwartaal bracht Miami de wedstrijd tweemaal in evenwicht, maar de Heat nam nooit de leiding en de Hawks namen een voorsprong van 96-92 naar het vierde.

Met nog 9:38 te gaan in het kwart, sloeg Adebayo twee vrije worpen en bezorgde Miami een voorsprong van 102-100. Het was de Heat’s eerste voorsprong sinds 11-10.

Miami hield vanaf daar stand en eindigde de wedstrijd met 53,2 procent vanaf de vloer en 55,2 procent van voorbij de boog, terwijl Atlanta 55,4 procent vanaf de vloer schoot, waarvan 31 procent vanuit de diepte.