Sun. Apr 28th, 2024

Jimmy Butler #22 van de Miami Heat loopt over het veld tijdens een wedstrijd tegen de Milwaukee Bucks op het Fiserv Forum op 4 februari 2023 in Milwaukee, Wisconsin.

ARCHIEF – Jimmy Butler #22 van de Miami Heat. Stacy Revere/Getty Images/AFP

Jimmy Butler maakte contact met een pas van 10 meter van Gabe Vincent met nog maar 0,3 seconden te gaan toen de gastheer Miami Heat vrijdagavond C 97-95 versloeg.

Tyler Herro leidde Miami met 31 punten, negen rebounds en acht assists. Hij had spelrecords in alle drie de categorieën en schoot 11 van de 20 vanaf de vloer.

Bam Adebayo voegde 20 punten en negen rebounds toe, en Butler scoorde 16 punten toen de Heat hun achtste opeenvolgende thuiswedstrijd won. Het is de langste winning streak in de NBA.

Jabari Smith Jr. leidde Houston met 22 punten en acht rebounds.

Jalen Green uit Houston leek de wedstrijd in verlenging te sturen met zijn baseline-drive die de stand in evenwicht bracht op 95-95 met nog 0,7 seconden te gaan.

Maar Miami callde time-out en voerde het spel van Butler perfect uit. Herro zette het hoofddoek op het stuk en Butler stond alleen op de rand.

Houston, dat een NBA-slechtste record heeft met 13-43, zakte onderweg naar 5-23. De Rockets hebben in totaal vijf wedstrijden op rij verloren.

Miami leidde in het eerste kwart met maar liefst 10 punten. Maar Houston kwam tot een rally om een ​​voorsprong van 29-28 te nemen in het tweede kwartaal toen Green van een dubbel team naar Tari Eason ging, die een 3-pointer sloeg op de zoemer.

Max Strus was de ster van het tweede kwartaal, want zijn 12 punten bezorgden de Heat een voorsprong van 58-56 tijdens de rust. Houston bleef in de wedstrijd vanwege zijn voorsprong van 18-4 verfpunten bij het ingaan van het tweede kwartaal.

De teams bereikten een patstelling in het derde kwartaal, waardoor Miami met een voorsprong van 75-73 het vierde inging.

Met 3:40 te gaan in het kwart, TyTy Washington Jr. Houston dreef om de Rockets een voorsprong van 89-84 te geven.

Maar Butler scoorde zes opeenvolgende Heat-punten – vier vrije worpen en een lay-up – om Miami weer in het spel te brengen. Herro gaf groen licht, driepuntsovergang vanuit de linkerhoek met nog 24 seconden te gaan, wat Miami een voorsprong van 93-91 opleverde.

Smith sloeg twee vrije worpen om de stand in evenwicht te brengen op 93-93 met nog 10,2 seconden te gaan.

Butler, na een controversiële vrije trap waarbij hij zijn arm om de verdediger leek te slaan, sloeg twee vrije worpen met nog 7,0 seconden te gaan.

Maar Houston, zonder time-outs, bracht de stand in evenwicht toen Green Caleb Martin passeerde tijdens een baseline-drive.