Fri. Apr 26th, 2024

Lauri Markkanen #23 high fives Talen Horton-Tucker #0 van de Utah Jazz tegen de Houston Rockets tijdens de tweede helft in het Toyota Center op 1 januari.

ARCHIEF–Lauri Markkanen #23 high fives Talen Horton-Tucker #0 van de Utah Jazz. Carmen Mandato/Getty Images/AFP

Lauri Markkanen keerde terug naar de line-up en leidde de Utah Jazz naar een 126-103 overwinning op de Los Angeles Clippers met 34 punten en 12 rebounds op woensdagavond in Salt Lake City.

Markkanen, terug na het missen van twee games met heupproblemen, scoorde de eerste zeven punten van de game tijdens een 9-0 Jazz-run en was 11-van-20 van het veld, 6-van-8 3-pointers en 6 van 6 vrije worpen.

Utah, dat 51,7 procent van het veld schoot en 19-van-32 (59,4 procent) driepunters maakte, evenaarde hun record op 24-24 met hun vierde overwinning in vijf wedstrijden. De Jazz won de seizoensreeks van de Clippers met 3-1.

Norman Powell leidde de Clippers met 30 punten en Ivica Zubac voegde 15 punten en 12 boards toe. Los Angeles worstelde buiten de grenzen en sloeg 40,2 procent.

Los Angeles, dat dinsdagavond thuis verloor van de Philadelphia 76ers, speelde zonder Paul George (rust), Kawhi Leonard (rust), John Wall (buikblessure) en Luke Kennard (kuitpijn). De Clippers, die aan een roadtrip van vier wedstrijden begonnen, verloren negen van de elf en zakten naar 23-24.

Zes Jazz-spelers bereikten dubbele cijfers, waaronder Walker Kessler, die zijn negende double-double had met 13 punten en 11 rebounds. De rookie voegde drie assists en twee blocks toe.

Mike Conley scoorde 17 punten, waaronder drie opeenvolgende pogingen om Utah’s voorsprong voor het eerst in het vierde kwartaal uit te breiden tot boven de 20. Hij voegde negen assists toe. Jordan Clarkson droeg 16 punten bij.

Utah had een voorsprong van 36-26 in het tweede kwartaal na hun haastige start. De Jazz nam een ​​voorsprong van 68-56 in de kleedkamer, Utah’s op een na hoogste puntentotaal in de eerste helft van het seizoen.

De Clippers kregen vroeg in het derde kwartaal een duwtje in de rug nadat Markkanen de voorsprong van Utah had vergroot naar 71-56 met drie vrije worpen om de helft te openen. Marcus Morris sr. scoorde vier punten op een stijging van zes punten om de voorsprong van de Jazz terug te brengen tot enkele cijfers op 71-62.

Markkanen zorgde vervolgens voor een nieuwe Utah-run, na een Kessler-emmer met een daverende dunk over Zubac en vervolgens een 3-pointer om Utah op een voorsprong van 78-62 te zetten met nog 8:08 te gaan.