Wed. May 1st, 2024

Jayson Tatum Celtics NBA

Jayson Tatum #0 van de Boston Celtics gaat voor een dunk tegen de Minnesota Timberwolves tijdens de tweede helft in TD Garden op 23 december 2022 in Boston, Massachusetts. (Foto door Winslow Townson/Getty Images)

Jayson Tatum boekte zijn vijfde wedstrijd op rij met 30 punten en leidde de Boston Celtics met 41 punten op weg naar een 139-118 kerstdagoverwinning op de bezoekende Milwaukee Bucks op zondagavond.

Tatum en Jaylen Brown (29 punten) voegden voor de achtste keer in hun carrière 70 punten toe in een wedstrijd. Tatum voegde zeven rebounds, vijf assists en drie steals toe toen Boston back-to-back-wedstrijden won.

Derrick White, Grant Williams en Al Horford scoorden ook in dubbele cijfers en hielpen Boston om 19-van-39 te schieten vanuit een bereik van 3 punten.

Marcus Smart deelde acht assists uit.

Giannis Antetokounmpo had een team-high 27 punten, terwijl Jrue Holiday eindigde met 23, Brook Lopez scoorde 16 en de in Massachusetts geboren Pat Connaughton voegde 15 toe op vier 3-pointers in Milwaukee’s derde opeenvolgende nederlaag.

Antetokounmpo en Bobby Portis pakten elk negen rebounds en Holiday had ook zeven assists.

Nadat Boston tijdens de rust slechts één voorsprong had, scoorde Tatum 20 punten in het derde kwartaal om de Celtics te helpen een voorsprong van 14 punten op te bouwen.

Tatum en Horford sloegen vanuit het centrum aan slag toen de Celtics de tweede helft openden met een 8-2 run. Na een time-out van Bucks sloeg Tatum drie van de vijf velddoelpunten op rij van de gastheren om de score te helpen verhogen naar 87-78. Connaughton had acht opeenvolgende Milwaukee-punten in het midden.

Het hele Bucks-team versloeg Tatum met slechts vijf punten in het kwart, en het was een wedstrijd van 100-86 toen het laatste frame uit een Grant Williams-bocht inging.

Joe Ingles sloeg een 3-pointer toen Milwaukee vroeg in het kwartaal afsloot tot negen, maar Williams scoorde een 10-0 Celtics-run met 3 punten om de stand op 110-91 te brengen. Later scoorde Brown 10 opeenvolgende punten om het spel buiten bereik te houden.

De Celtics sloegen 7-uit-9 in de eerste 4:03. Tatum en Brown sloegen back-to-back triples om een ​​8-0 streak te overtreffen, een achterstand van 12-11 om te buigen in een voorsprong van 19-12 en Milwaukee te dwingen een time-out te callen.

Milwaukee gebruikte een run van 10-3 om er aan het einde van de eerste 30-28 van te maken. Brown volgde met een 3-punts pullup en Hauser sloeg een diepe driehonkslag bij de zoemer, waardoor de voorsprong van Boston werd uitgebreid naar 36-28.

Kort na een 8-0 Milwaukee-run reageerde Tatum met een hamerdunk over Antetokounmpo met 5:07 over voor rust.

De voorsprong van Boston was slechts 62-61 tijdens de rust toen Lopez een fadeaway sloeg met nog 2,8 seconden te gaan voordat Brown drie vrije trappen miste.