Tue. Apr 30th, 2024

Jaylen Brown #7 van de Boston Celtics viert feest tijdens het vierde kwartaal tegen de Los Angeles Lakers in TD Garden op 28 januari 2023 in Boston, Massachusetts. De Celtics versloegen de Lakers met 125-121 Maddie Meyer/Getty Images/AFP

Jaylen Brown scoorde 37 punten en pakte negen rebounds om de Boston Celtics te helpen een seizoen-slechtste verliesreeks van vier wedstrijden te vermijden door zaterdag de bezoekende Los Angeles Lakers met 125-121 te verslaan in de verlenging.

De Lakers stonden laat in het vierde kwartaal met 105-102 voor, maar Brown scoorde binnen en kreeg een fout met 4,1 seconden te spelen. Brown sloeg de vrije worp om de stand in evenwicht te brengen op 105-105, en de wedstrijd ging in verlenging nadat LeBron James een lay-up miste net voor de bel, hoewel uit herhalingen bleek dat James tijdens het spel een fout maakte door Jayson Tatum.

Brown scoorde 11 punten in de verlenging, waaronder een schot dat de Celtics een voorsprong van 119-114 opleverde met nog 50,8 seconden te gaan. Hij sloeg ook twee vrije worpen die de Celtics op een voorsprong van 121-116 brachten met nog 33,1 seconden te gaan.

Anthony Davis maakte een 3-pointer die de voorsprong van Boston terugbracht naar 123-121 met nog 2,1 seconden te spelen, maar Jayson Tatum dekte de score af met twee vrije worpen.

James had 41 punten, negen rebounds en acht assists voor de Lakers, die 16 punten en 10 rebounds verzamelden van Davis. Patrick Beverley voegde 15 punten, vijf rebounds en vijf assists toe toen Los Angeles voor de tweede keer in drie wedstrijden crashte.

Tatum droeg 30 punten en 11 rebounds bij voor Boston. Malcolm Brogdon kwam van de bank en scoorde 26 punten voor de Celtics, die 34 van de 39 vrije worpen maakten. De Lakers zijn 15-uit-20 van de lijn.

De Lakers stonden met 67-56 voor nadat een James dunk een 11-0 streak had afgesloten met 8:04 over in het derde kwartaal.

Boston maakte een run van 9-0 en nam de leiding in de tweede helft toen Brogdon een 3-pointer sloeg met 2:15 over in de derde. Het was 81-81 bij het ingaan van de vierde.

Boston point guard Marcus Smart miste zijn vierde wedstrijd op rij met een verstuikte rechterenkel. De Celtics zaten ook zonder centrum Robert Williams III, die met een verstuikte linkerenkel een late toevoeging was aan het blessurerapport.

De Lakers stonden na een kwart met 28-27 achter, maar hadden tijdens de rust een voorsprong van 54-48. Nadat Boston de eerste acht punten had gescoord in het tweede kwartaal, ging Los Angeles op een 11-0 run om een ​​voorsprong van 38-36 te nemen met 5:39 over in de helft.

Het was de tweede ontmoeting tussen de teams dit seizoen. De Celtics behaalden op 13 december een overwinning van 122-118 overuren in Los Angeles.