Thu. Apr 18th, 2024

Josh Giddey Donder NBA

ARCHIEF – Josh Giddey #3 van de Oklahoma City Thunder kijkt toe tijdens de tweede helft van de NBA-wedstrijd tegen de Phoenix Suns in het Footprint Center op 8 maart 2023 in Phoenix, Arizona. De Suns versloegen de Thunder 132-101. Christian Petersen/Getty Images/AFP

Jalen Williams voegde 21 punten en 10 assists toe en Josh Giddey voegde 15 punten en 11 rebounds toe toen de bezoekende Oklahoma City Thunder zondag de San Antonio Spurs met 102-90 versloeg om in de jacht op een postseason-ligplaats te blijven.

De Thunder veegde een back-to-back weg die zaterdagavond begon met een overwinning in New Orleans. Ze speelden zonder topscorer Shai Gilgeous-Alexander, die sukkelt met een buikblessure.

Oklahoma City leidde met maar liefst 17 punten in de tweede periode, met vijf tijdens de rust en, nadat de Spurs het vroeg in het derde kwartaal gelijk hadden, met zeven koppen in de vierde. De Thunder werd nooit serieus uitgedaagd en won voor de vijfde keer in zes wedstrijden.

Ousmane Dieng scoorde 17 punten in zijn carrière voor Oklahoma City, Luguentz Dort scoorde 12 en Dario Saric voegde er 10 aan toe.

Zach Collins leidde San Antonio met 23 punten en 11 rebounds, terwijl Devonte’ Graham 20 punten scoorde, Keita Bates-Diop 12 en Doug McDermott 11. Maandag, gespeeld zonder starters Keldon Johnson (pijn in linkervoet), Jeremy Sochan (rechterknie pijn) en Tre Jones (niet-COVID-gerelateerde ziekte).

Zondag veegde Oklahoma City een vroege achterstand van vijf punten weg en leidde met 10 na Dieng’s lay-up met nog 20,2 seconden te gaan in het eerste kwartaal.

De 3-punts run van Aaron Wiggins om 9:12 van het tweede kwartaal dekte een 14-punts run voor de Thunder af en bezorgde hen een voorsprong van 36-19, de grootste van de helft. Na een paar heen en weer spelen, raakte Lindy Waters III uit Oklahoma City een 3-pointer en drie vrije worpen in 25 seconden om de Thunder een voorsprong van 15 punten te geven.

Maar de Spurs reageerden en scoorden 20 van de laatste 30 punten van het kwart om de stand op 52-47 te brengen tijdens de rust.

Collins voerde alle scorers aan met 13 punten tijdens de rust, met Dieng bovenaan de Thunder met 11. San Antonio hield de Thunder op 33,3 procent tijdens het schieten tijdens de rust, maar maakte ook 11 omzet voor rust.

De Spurs brachten de wedstrijd in evenwicht met 59-59 op Collins ‘3-pointer met 9:12 te spelen in de derde periode. Oklahoma City scoorde vervolgens de volgende 10 punten om terug naar voren te springen.