Tue. Apr 16th, 2024

Devin Booker NBA Suns

Devin Booker #1 van de Phoenix Suns reageert na een doelpunt tegen de New Orleans Pelicans tijdens de tweede helft van de NBA-wedstrijd in het Footprint Center op 17 december 2022 in Phoenix, Arizona. De Suns versloegen de Pelikanen met 118-114. Christian Petersen/Getty Images/AFP

Devin Booker scoorde 58 punten voor het hoogste seizoen en Chris Paul sloeg een cruciale late 3-pointer toen de Phoenix Suns in het derde kwartaal 24 punten achterstand scoorden om de bezoekende New Orleans Pelicans op zaterdag met 118-114 te verslaan.

De Pelicans stonden tijdens de rust met 17 punten voor, maar slechts met vijf na het derde kwartaal, toen Booker en Paul halverwege de periode een run van 15-0 samenstelden. Phoenix hernam voor het eerst sinds laat in het eerste kwart de leiding op een driepunter van Paul met nog 5:24 te gaan.

New Orleans zakte naar 111-109 na een lay-up van Zion Williamson met 3:06 over. Maar Paul reageerde met een 3-pointer terwijl de schotklok met nog 1:02 over was en Josh Okogie sloot de wedstrijd af met twee vrije worpen met nog 19,9 seconden te spelen.

Paul voegde 18 punten toe voor Phoenix, terwijl Mikal Bridges er 15 had en Bismack Biyombo 11. The Suns wonnen back-to-back na vijf opeenvolgende nederlagen.

Williamson voerde de Pelicans aan met 30 punten, waarbij CJ McCollum 27 scoorde (slechts drie na rust), Jonas Valanciunas 12 toevoegde en Naji Marshall en Jose Alvarado respectievelijk 11 en 10 scoorden. New Orleans verloor drie wedstrijden op rij.

The Suns speelden zonder Cameron Payne (voet) en Deandre Ayton (enkel), die door blessures hun tweede wedstrijd op rij misten. New Orleans verloor Brandon Ingram (kneuzing grote teen links).

De Pelicans stonden met negen voor voordat een paar vrije worpen van Landry Shamet Phoenix in staat stelden de stand terug te brengen tot 34-27 na 12 minuten spelen. New Orleans hield voet op het gas tijdens het tweede kwartaal achter McCollum’s negen punten voor de periode, met een voorsprong van maar liefst 17 en een voorsprong van 63-46 tijdens de rust.

McCollum scoorde 24 punten voor rust om alle doelpuntenmakers aan te voeren, terwijl Valanciunas 10 punten en acht rebounds had voor de Pelicans. Booker versloeg de Suns met 22 punten en Bridges had er 10 tijdens de rust.

New Orleans breidde zijn voorsprong uit naar 83-59 na de driepunter van Herbert Jones om 7:14 uur in het derde kwartaal voordat de Suns opwarmden.