Sat. May 11th, 2024

Donovan Mitchell #45 van de Cleveland Cavaliers NBA

ARCHIEF – Donovan Mitchell #45 van de Cleveland Cavaliers. Jason Miller/Getty Images/AFP

Darius Garland had 24 punten, Donovan Mitchell en Evan Mobley hadden er elk 20 toen de Cleveland Cavaliers vrijdag van begin tot eind leidden in een 117-94 overwinning op de bezoekende Washington Wizards in de NBA.

Caris LeVert scoorde 15 punten en Mobley had acht rebounds en vier blokken voor Cleveland (45-28), die een drie-game sweep van het Wizards-seizoen voltooide. Garland droeg negen assists bij terwijl hij 11 van de 19 vanuit het veld schoot.

Bradley Beal leidde Washington (32-38) met 22 punten, acht rebounds en vijf assists. Kristaps Porzingis had 20 punten en negen rebounds, Corey Kispert scoorde 12 punten en Monte Morris voegde er 10 toe voor de Wizards, die vier van hun laatste vijf hebben verloren.

Mitchell scoorde 10 punten in het eerste kwartaal om Cleveland te helpen een voorsprong van 31-24 te nemen. De Cavaliers waren in die periode 13 van de 22 (59,1 procent).

De Cavaliers domineerden het tweede kwartaal en stonden 21 punten voor toen Mitchell scoorde met 3:21 over in de helft. Washington stond tijdens de rust met 61-44 achter na 10 omzetten.

Darius Garland #10 van de Cleveland Cavaliers NBA

ARCHIEF– Darius Garland #10 van de Cleveland Cavaliers. Jason Miller/Getty Images/AFP

Mitchell en Garland scoorden samen 31 punten in de eerste helft voor Cleveland, die voor de zesde keer won in hun laatste acht wedstrijden.

Washington begon het derde kwart met een serie van 11-3 om de voorsprong terug te brengen tot 64-55 en bleef in de laatste periode op opvallende afstand.

Met een voorsprong van 84-74 aan het begin van het vierde kwartaal sloeg Cleveland de comeback-poging van de Wizards af en schoof halverwege het kwartaal 15 punten op. De Cavaliers versloegen Washington met 33-20 in de vierde.

Cleveland heeft zijn winsttotaal van vorig seizoen overtroffen (44-38 in 2021-22) ondanks het feit dat hij slechts 4-van-19 (21,1%) schoot vanuit een 3-punts bereik.

Mamadi Diakite had een seizoen hoge vijf rebounds voor de Cavaliers toen ze thuis verbeterden naar 29-8. Cleveland heeft zijn tegenstanders in 22 NBA-wedstrijden onder de 100 punten gehouden.

Wizards-aanvaller Kyle Kuzma keerde terug na het missen van een wedstrijd met een pijnlijke rechterknie en scoorde zeven punten terwijl hij worstelde met een foutprobleem.