Fri. Apr 19th, 2024

Darius Garland Cavaliers NBA

Darius Garland #10 van de Cleveland Cavaliers dribbelt Delon Wright #55 van de Washington Wizards tijdens de eerste helft in Capital One Arena op 6 februari 2023 in Washington, DC. Patrick Smith/Getty Images/AFP

Darius Garland en Jarrett Allen scoorden elk 23 punten toen de Cleveland Cavaliers maandag de Washington Wizards met 114-91 versloegen.

Donovan Mitchell had 21 punten en Evan Mobley voegde er 16 toe toen Cleveland voor het eerst sinds 31 december tot en met januari drie opeenvolgende overwinningen behaalde. 4. Isaac Okoro scoorde 12 punten en Caris LeVert had 10 punten en acht rebounds.

Kristaps Porzingis leidde Washington met 18 punten en zeven rebounds. Will Barton scoorde 15 punten, Deni Avdija voegde er 12 toe, Daniel Gafford had 11 punten en acht rebounds en Monte Morris voegde 10 punten en zeven assists toe.

Washington speelde zonder geblesseerde starters Kyle Kuzma (verstuikte linkerenkel) en Bradley Beal (pijnlijke linkervoet) en verloor een derde rechte stuk. De Wizards waren 6 van de 28 (21,4 procent) vanaf een 3-punts bereik en liepen met maar liefst 28 punten achter bij het ingaan van het derde kwartaal.

Cleveland stond nooit achter en eindigde de wedstrijd met 56,4 procent schieten vanaf het veld en 12-van-29 (41,4 procent) van buiten de boog.

De Cavaliers speelden de tweede wedstrijd op rij en schoten omhoog naar een voorsprong van 34-20 en stonden aan het einde van het eerste kwartaal met 12 voor nadat ze 15-van-23 (65,2 procent) van het veld hadden geschoten.

Washington, dat een voorsprong van dubbele cijfers blies in back-to-back weekendverliezen, stond met 22 punten achter nadat Allen scoorde met 4:02 over in de helft.

Cleveland had een voorsprong van 66-46 tijdens de rust en alle vijf starters scoorden in dubbele cijfers. Allen scoorde 16 punten om de Cavaliers te leiden, die tijdens de rust 62,8 procent van het veld en 7-van-11 (63,6 procent) van 3-puntsbereik schoten.

Porzingis had 15 punten in de eerste helft voor Washington, die de rust inging met 1-op-14 (7,1 procent) van buiten de boog.

Okoro, die een seizoen hoge 20 punten scoorde in de 122-103 overwinning van zondag op de Indiana Pacers, voegde alle 12 punten toe in de eerste helft en scoorde voor het eerst dit seizoen in dubbele cijfers in drie wedstrijden op rij.

De Cavaliers voerden het momentum door naar het derde kwartaal en breidden hun voorsprong uit naar 90-62 op twee Mobley vrije worpen. Beide coaches lieten hun starters een groot deel van het vierde kwartaal rusten.

Cleveland heeft de laatste drie wedstrijden tegen de Wizards gewonnen, waaronder een 117-107 overtime-overwinning op 23 oktober.