Thu. Apr 25th, 2024

Zach LaVine #8 van de Chicago Bulls viert een dunk tegen de Brooklyn Nets tijdens de tweede helft in het United Center op 24 februari 2023 in Chicago, Illinois.

ARCHIEF – Zach LaVine #8 van de Chicago Bulls. Michael Reaves/Getty Images/AFP

Zach LaVine scoorde 29 punten, Nikola Vucevic had 25 punten en 15 rebounds toen de bezoekende Chicago Bulls woensdagavond de Denver Nuggets met 117-96 versloegen.

Patrick Williams scoorde 18 punten en DeMar DeRozan voegde er 17 toe voor de Bulls, die een verliesreeks van twee wedstrijden braken.

Nikola Jokic had 18 punten, 12 rebounds en acht assists, Aaron Gordon scoorde 17 punten, Michael Porter Jr. voegde er 12 aan toe en Jamal Murray eindigde met 11 voor de Nuggets, die hun winning streak van acht wedstrijden thuis hadden verbroken.

Denver’s laatste thuisnederlaag was op 22 januari tegen Oklahoma City.

De Nuggets stonden in het eerste kwartaal met 10 voor, maar Chicago veegde het grootste deel van hun achterstand vroeg in het tweede kwartaal weg. De Bulls versloegen Denver met 26-23 in het tweede kwartaal, met een achterstand van slechts 52-51 tijdens de rust, en domineerden daarna buiten de rust.

Nadat de Nuggets de eerste vijf punten van het derde kwartaal hadden gescoord, nam Chicago het over. Vucevic sloeg een 3-pointer en LaVine maakte een lay-up en een snelle dunk om de Bulls op 68-63 te helpen. Bruce Brown brak de streak met een lay-up, maar Chicago bleef hun voorsprong uitbreiden.

Vucevic maakte twee vrije worpen en Patrick Beverley, LaVine en Williams sloegen 3-pointers op een 11-1 run die de stand op 79-66 bracht.

Denver kroop binnen vijf, maar de Bulls namen een voorsprong van 87-76 in het vierde kwartaal.

DeRozan scoorde de eerste drie punten van de periode voordat Vucevic een driepunter omzette en contact maakte met een hook na twee vrije worpen van Murray.

Williams had een lay-up en een tip om de Bulls op een voorsprong van 99-80 te zetten en een Nuggets-time-out af te dwingen.

Jokic sloeg een 3-pointer en was op weg naar de bucket om de achterstand terug te brengen tot 14, maar Williams schakelde hem uit, wat leidde tot een dunk van DeRozan.

Murray miste een 3-pointer aan de andere kant en LaVine sloeg er een vanaf 26 voet om er 104-83 van te maken. Jokic maakte zijn derde driepunter van de avond, maar Coby White reageerde met een diepe en Chicago sloot af.