Thu. Mar 28th, 2024

Paul George Kawhi Leonard Clippers NBA

ARCHIEF – Kawhi Leonard #2 van de LA Clippers reageert na een overtreding van de Minnesota Timberwolves voor Paul George #13 tijdens een 99-88 overwinning in de Crypto.com Arena op 14 december 2022 in Los Angeles, Californië. Harry How/Getty Images/AFP Copyright 2022 NBAE.

Paul George scoorde 22 punten tegen zeven spelers uit Los Angeles in dubbele cijfers toen de Clippers de eerste helft domineerden op weg naar een 126-105 overwinning op de bezoekende Charlotte Hornets op woensdag.

Nicolas Batum scoorde 21 punten op zeven 3-pointers, Kawhi Leonard voegde er 16 toe en Norman Powell had 14 voor Los Angeles, dat een seizoen hoog was met 23 3-pointers en leidde met maar liefst 36 in de eerste helft.

LaMelo Ball leidde Charlotte met een triple-double – 25 punten, 11 rebounds en 12 assists – terwijl Mason Plumlee 18 punten toevoegde en Jalen McDaniels eindigde met 16. Kelly Oubre Jr. verloor negen van de tien.

Los Angeles was voor het eerst het hele seizoen op volle sterkte, met verschillende spelers die weer in actie kwamen, waaronder Ivica Zubac, die vier punten en acht rebounds had in 23 minuten na het missen van de laatste twee wedstrijden met een gekneusde linkerknie.

Het volledige Clippers-roster legde onmiddellijk een verklaring af tegen Charlotte, die met 37-19 achterbleef na 22,7 procent te hebben geschoten in het eerste kwartaal.

Los Angeles hield het momentum in het tweede kwartaal en schoof op met 60-27 op George’s 3-pointer met 6:50 over in de helft.

George had 14 punten in de eerste helft voor de Clippers, die tijdens de rust met 71-40 voorstonden na 52,2 procent van het veld te hebben geschoten, waaronder 12 van de 25 (48 procent) van buiten de boog.

De Clippers wonnen hun laatste 10 wedstrijden tegen de Hornets, die de tweede helft begonnen met een run van 13-3 en een gelijkspel van 74-53.

Batum’s 3-pointer tegen zijn voormalige team met 4:44 over in het derde kwartaal verhoogde de voorsprong van Los Angeles naar 87-60.

Charlotte stond na driekwart met 97-74 achter en zou bij het ingaan van de laatste periode niet dichterbij dan 14 punten komen. De Hornets schoten 40,2 procent en 9-van-31 (29 procent) vanuit een bereik van 3 punten.

Marcus Morris sr. had 13 punten voor de Clippers, terwijl Luke Kennard er 12 had en Reggie Jackson eindigde met 10.

Los Angeles won voor de vijfde keer in hun laatste zes wedstrijden, ondanks een recordaantal van 27 omzetten in het seizoen. De Clippers schoten 50,6 procent van het veld en 23 van de 49 (46,9 procent) van buiten de boog.