Sat. Apr 27th, 2024

Anthony Davis #3 van de Los Angeles Lakers tijdens de eerste helft van de NBA-wedstrijd in het Footprint Center op 22 november 2022 in Phoenix, Arizona.

ARCHIEF– Anthony Davis #3 van de Los Angeles Lakers. Christian Petersen/Getty Images/AFP

LeBron James voegde 20 punten, 11 assists en negen rebounds toe, Anthony Davis voegde 21 punten en 12 rebounds toe bij zijn terugkeer van een rechtervoetblessure toen de Los Angeles Lakers woensdag een 113-104 overwinning behaalden op de bezoekende San Antonio Spurs.

Rui Hachimura scoorde 12 punten in zijn Lakers-debuut nadat hij maandag werd overgenomen in een ruil van de Washington Wizards. Davis speelde 26 minuten in slechts zijn zesde carrièreduel van de bank na het missen van de laatste 20 wedstrijden.

James heeft nu 38.230 carrièrepunten, waardoor hij 157 verwijderd is van het scorerecord van Kareem Abdul-Jabbar.

Keldon Johnson scoorde 25 punten en Zach Johnson voegde er 16 toe voor de Spurs, die voor de achtste keer verloren in de laatste negen wedstrijden en de elfde keer in de laatste 13.

Jeremy Sochan voegde 14 punten toe voor de Spurs, die voor de tweede keer in de afgelopen vier seizoenen werden verslagen door de Lakers in een seizoensreeks.

In een heen en weer spel leidden de Spurs met maar liefst 10 punten in het eerste kwart voordat hun voorsprong zakte naar 54-53 tijdens de rust. De Lakers leidden in het eerste en derde kwart met maar liefst vier punten.

Davis rolde met zijn rechterenkel na een overtreding van Collins toen hij langs de halve baan trapte om laat in het derde kwartaal de zoemer te raken. Hij sloeg drie vrije worpen om Los Angeles op 82-81 te zetten bij het ingaan van de laatste periode en kwam terug om de vierde te openen.

Halverwege het laatste kwart namen de Lakers de controle over met een run van 11-0 die werd aangevallen door drie opeenvolgende driepunters van James, Dennis Schroder en Max Christie voor een voorsprong van 99-89 met 7:20 over.

San Antonio kwam de rest van de weg nooit onder de acht.

Patrick Beverley scoorde 18 punten en Russell Westbrook had er 14 voor de Lakers, die met 4-4 gingen in een periode waarin ze zeven van de acht thuiswedstrijden speelden. Los Angeles gooit nu zeven van de volgende negen op de weg.