Fri. Jun 21st, 2024


Gaara is een van de meest geliefde Naruto-personages, misschien wel aller tijden. Hij verscheen eerst als een slechterik, maar veranderde toen in een goed mens nadat hij een van de eerste slachtoffers was geworden van Naruto’s dodelijke “Talk no Jutsu”. Maar zijn achtergrondverhaal en de manier waarop hij met Naruto omging, maakten hem meteen tot een favoriet bij fans. Gaara werd later een van de meest succesvolle mensen in de geschiedenis van de serie, aangezien hij op 14-15-jarige leeftijd de (mogelijk) jongste Kage werd. Hij was de zoon van de 4e Kazekage.

Nadat hij de Vijfde Kazekage was geworden, veranderde Gaara Sunagakure in een succesvol dorp. Hij leidde ze zelfs in de 4e Grote Ninja-oorlog en bekleedde daar een zeer hoge functie.

Toch speelde Gaara een cruciale rol en redde zelfs Naruto toen Kurama van hem werd gehaald. Tegen het einde van de serie is Gaara misschien wel een van de sterkste levende personages. Maar Kishimoto heeft zojuist iets onthuld dat alle Gaara-fans zou choqueren. Gaara werd in de serie geïntroduceerd tijdens de Chunin Exams-boog en Kishimoto moest het script maken toen hij in de Land of Waves-boog was. Dus besloot hij dat Gaara’s naam Kotarou Fuuma zou zijn. Dat gebeurde echter niet, omdat de redacteur van Kishimoto hem die weg gewoon niet wilde laten gaan.

‘Voor mij zou Gaara’s naam Kotarou Fuuma moeten zijn. Maar mijn redacteur was het daar heftig mee oneens”, zegt de maker. “Ik maakte bezwaar en zei dat het een passende naam was voor een zandninja en dat duurde weken.”

“Ik weet nog steeds niet waarom. Toen ik zei: “Hoe moet ik je dan noemen?” Mijn redacteur zei “Gaara” … dat vond ik leuk, dus ik heb het bewaard. Toen vertelde hij me dat het de naam was van een skiresort en dat hij net terugkwam van die plaats”, onthulde Kishimoto.

“Ik zei ‘Dat is onzin’, maar aangezien ik de naam van het verhaal al had en het leuk vond, heb ik het gehouden. Later stopte ik me te concentreren op achternamen en ging ik gewoon naar hoe de naam klinkt en wat de naam betekent.

Dus zo bedacht Kishimoto Gaara. Zonder zijn redacteur hadden we Gaara nu gekend als Fuuma, en het klinkt gewoon niet zo goed als Gaara. Wat vind je hiervan? zou je Fuuma leuker hebben gevonden dan Gaara? Laat het me weten in de comments hieronder.By Orville Anderson

Professional Writer | Published Author | Wordsmith | Lover of Literature | Crafting stories that captivate and inspire | Seeking to connect with fellow wordsmiths and literary enthusiasts | Let's embark on a journey through the power of words | #Writer #Author #LiteratureLover