Thu. May 2nd, 2024

Jaden Ivey #23 van de Detroit Pistons schiet Mikal Bridges #1 van de Brooklyn Nets in het vierde kwartaal in Little Caesars Arena op 5 april 2023 in Detroit, Michigan. Nic Antaya/Getty Images/AFP

Mikal Bridges scoorde 26 punten en had zes assists om woensdagavond de bezoekende Brooklyn Nets te helpen weg te komen van de Detroit Pistons 123-108.

Nic Claxton droeg 19 punten en zeven rebounds bij voor Brooklyn, en Joe Harris zorgde voor 18 punten, allemaal in het eerste kwartaal. Royce O’Neale had 15 punten, acht assists en zeven rebounds, Cameron Johnson had 15 punten en Spencer Dinwiddie had 16 assists.

De Nets (44-36) breidden hun voorsprong op de Miami Heat (42-37) uit naar het zesde beste record in de Eastern Conference tot 1 1/2 wedstrijden, waarbij Brooklyn nog twee wedstrijden te gaan heeft. De zesde plaats zal het play-in-toernooi vermijden.

Detroit (16-64) verloor de 11e wedstrijd op rij en stond voor de 22e keer in 23 wedstrijden achter. RJ Hampton’s career-high 27 punten voerden de Pistons aan, die thuis hun finale speelden.

Jaden Ivey noteerde 23 punten en 10 assists voor de Pistons. Jalen Duren had 18 punten en acht rebounds, James Wiseman had 16 punten en Cory Joseph voegde er 12 aan toe.

James Wiseman #13 van de Detroit Pistons schiet Royce O'Neale #00 van de Brooklyn Nets neer tijdens het eerste kwartaal in Little Caesars Arena op 5 april 2023 in Detroit, Michigan.

James Wiseman #13 van de Detroit Pistons schiet Royce O’Neale #00 van de Brooklyn Nets neer tijdens het eerste kwartaal in Little Caesars Arena op 5 april 2023 in Detroit, Michigan. Nic Antaya/Getty Images/AFP

Harris deed zes van de acht driepuntspogingen in slechts zeven minuten actie in het eerste kwartaal, terwijl de Nets naar een voorsprong van 47-34 snelden. Brooklyn sloot de periode af met een serie van 29-9.

Detroit opende het tweede kwartaal met een run van 19-9 om de voorsprong van Brooklyn terug te brengen tot drie. Ivey voegde in die periode negen punten en drie assists toe.

Brooklyn scoorde de volgende acht punten, waaronder een paar Johnson-sneakers. De Nets sloten de helft ook af met een run van 10-2 voor een voorsprong van 74-57.

Dinwiddie had geen velddoelpunt tijdens de rust, maar leverde de helft van de 22 assists van het team. Ivey leidde Detroit met 13 punten en acht assists voor rust.

Claxton’s driepunter met nog zeven minuten te gaan in het derde kwartaal bezorgde Brooklyn een voorsprong van 81-65. Hampton bracht de Pistons terug in slagbereik. Hij scoorde 14 punten in de laatste drie minuten van het kwart en begon aan een run van 17-7 om de stand op 96-90 te brengen.

De Nets gebruikten vroeg in het kwartaal een 7-0-spurt om een ​​voorsprong van 11 punten op te bouwen. Vanaf daar kreeg Detroit nooit minder dan zes punten.

Bridges dunkte met nog vier minuten te gaan om de stand op 114-101 te brengen, en Brooklyn breidde de voorsprong uit tot maar liefst 18 punten.