Wed. Jun 19th, 2024


Yeoh was nooit van plan een actiester te worden, maar haar balletopleiding legde de perfecte basis. “Elk meisje zou de kans moeten krijgen om ballet te trainen, omdat het je leert je lichaam te beheersen”, zei Yeoh. “Toen ik vier jaar oud was, volgde ik balletlessen omdat ik van beweging hield. Als kind was ik erg sportief. Ik was een zwemmer, ik was een duiker, ik was een squashspeler. Dus toen ze me benaderden om een ​​actiefilm te maken, voelde dat als het volgende juiste om te doen.”

“Yes, Madam” was haar eerste actiefilm en bevatte een adembenemende scène waarin ze twee mannen bevecht. Ze bukt om hun zwaarden te ontwijken en zwaait een balkon op, waarbij haar benen de trapleuning blijven haken terwijl ze achteruit door een ruit vliegt en haar aanvallers naar de benedenverdieping trekt. “Je kunt je het moment voorstellen,” vertelde ze me. “Als je benen niet goed waren vastgezet en als je door het glas was gegaan, gaat je gezicht door al die glasscherven en had je je helemaal kunnen snijden. Iedereen die deze film heeft gezien, zal deze prestatie nooit vergeten. Ik denk dat dat mijn toekomst voor mij in kaart heeft gebracht. Het gaf me ook respect van mijn collega’s die zeiden: ‘Oké, deze persoon is iemand met wie we te maken hebben.’ Die film heeft van de ene op de andere dag een actiester van me gemaakt.”

Yeoh leerde niet alleen vechtsporten, maar besloot ook zijn eigen stuntwerk te doen: “Voor mij was het totaal onaanvaardbaar dat iemand anders mijn stunts deed, ik moest het zijn, dus waarom zou iemand anders het doen?” feitelijk gesteld.

Stuntregisseurs en -coördinatoren betwijfelden of deze tengere voormalige danseres en schoonheidskoningin gevaarlijke stunts zou uithalen. Maar wanneer Yeoh vastbesloten is, is ze niet meer te stoppen. “Stuntwerk is iets dat ik zelf kies omdat het een kick is om het te kunnen doen”, zei Yeoh. “Ik herinner me de eerste film die ik deed, ik stond daar en dacht: hij kan dit, waarom kan ik niet? Hij heeft geen extra arm of een extra been. Het betekent dat als ik er tijd in steek, ik het ook kan. Het is geweldig om drie verdiepingen hoger te zijn en een duik te nemen. Je moet een beetje gek zijn, maar als je eenmaal voorbij dat stadium bent, is het geweldig.”

Werken aan “Supercop” met Chan zorgde voor een sfeer van gezonde competitie. “Het was alsof er vonken in de lucht begonnen te schieten”, zei Yeoh. “Het was alsof je dit gaat doen, dus ik zal dat moeten doen. Ik stond te popelen om de helikopterscène te doen, en Stanley [Tong, the director] Ze zeiden tegen me: ‘Michelle, word wakker, als jij de helikopterscène doet, wat zal die arme Jackie dan doen.’ Dat was de intensiteit op ‘Supercop’”.

Een van zijn gedenkwaardige stunts was het rijden met een motorfiets over een dijk en op een rijdende trein. “Twee weken voordat ik de stunt deed, leerde ik fietsen. En tot op de dag van vandaag heb ik nog steeds niet geleerd hoe ik een fiets moet stoppen. Ik weet gewoon hoe ik op de fiets moet stappen, het gas moet geven, het heel snel moet laten gaan en moet springen, ‘zei ze. “Ik had veel gekwetst kunnen worden in die film. In een andere scène rolde ik van het dak van een busje in een andere rijdende auto waarin Jackie reed. En als dingen in beweging zijn, kun je soms de juiste plek niet vinden, en ik heb het helemaal gemist. Ik had echt geluk dat Jackie er was en hij redde letterlijk mijn nek. Anders zou ik uit de auto zijn geglipt en met mijn hoofd op de weg zijn beland. En dit is een outtake die je aan het einde van de film kunt zien.”

Deze outtakes zullen je doen zuchten en dan klappen. Yeoh gooit alle straf weg die zijn lichaam kreeg door het maken van actiefilms. “Ik denk dat het ergste waarmee ik moet leven een ontwrichte schouder is, een gebroken rib, een van mijn nekwervels die licht ontwricht is, een gescheurde slagader, gescheurde ligamenten, maar verder ben ik heel en dat is het probleem.” . allerbelangrijkste,” zei Yeoh. “Ik ben hier nog steeds om erover te praten.”

En Yeoh is nog steeds hier om te bewijzen dat hij het multiversum op zijn kop kan zetten.

By Orville Anderson

Professional Writer | Published Author | Wordsmith | Lover of Literature | Crafting stories that captivate and inspire | Seeking to connect with fellow wordsmiths and literary enthusiasts | Let's embark on a journey through the power of words | #Writer #Author #LiteratureLover