Mon. May 6th, 2024

Petra Kvitova verzekerde haar terugkeer naar de top 10 van de wereld na het verslaan van Elena Rybakina om de Miami Open-titel te veroveren.

De 33-jarige overtrof haar tegenstander met 7-6 (14) 6-2 om haar 30e overwinning in haar carrière te pakken en een plaats terug te winnen in de bovenste regionen van de WTA-ranglijst wanneer ze op maandag updaten.

Kvitova stond in september 2021 voor het laatst in de top 10 en bewees dat ze de status verdiende door een speler te verslaan die momenteel op de zevende plaats op de lijst staat.

Rybakina ging met een winning streak van 13 wedstrijden naar de finale, maar kon haar Tsjechische tegenstander niet verslaan.

De eerste set duurde ruim 67 minuten, waarbij de twee elkaar naar een tie-break duwden, die na een lange wilsstrijd uiteindelijk met 16-14 werd beslist.

Kvitova, die tevergeefs had geserveerd in de set met 5-4 voor, verdedigde vijf setpunten voordat hij afsloeg.

Elena Rybakina uit Kazachstan bedient Petra Kvitova uit Tsjechië tijdens de dames enkelspel finale van het Miami Open tennistoernooi, zaterdag 1 april 2023, in Miami Gardens, Florida. (AP Photo/Wilfredo Lee)
Fotograaf:
Elena Rybakina’s winning streak van 13 wedstrijden eindigde in de Miami Open-finale

Nu Rybakina’s vastberadenheid gebroken was, won Kvitova de eerste drie games om de leiding te nemen in de tweede set.

De Kazach verdedigde een breekpunt om te voorkomen dat hij het vierde doelpunt miste en slaagde er niet in contact te maken met de opslag van Kvitova. Een tweede break volgde bij 5-2 en bezegelde de overwinning voor Kvitova.

De nederlaag maakte een einde aan het bod van de Indiase Wells-kampioen Rybakina op de ‘Sunshine Double’ en brak de winning streak van de regerend Wimbledon-kampioen.