Thu. May 2nd, 2024

Voetbal Voetbal - Ligue 1 - Paris St Germain v Angers - Parc des Princes, Parijs, Frankrijk - 11 januari 2023 Lionel Messi van Paris St Germain in actie

Ligue 1 – Paris St Germain v Angers – Parc des Princes, Parijs, Frankrijk – 11 januari 2023 Lionel Messi van Paris St Germain in actie REUTERS/Gonzalo Fuentes

PARIJS – Lionel Messi vierde zijn terugkeer in de competitie na het WK met een doelpunt in de tweede helft toen Paris St Germain de voorsprong in de Ligue 1 uitbreidde tot zes punten met een 2-0 thuisoverwinning op Angers op woensdag.

Messi, die het WK won met Argentinië, kreeg een warm welkom van het Parc des Princes-publiek en scoorde van dichtbij in de 72e minuut om Hugo Ekitike’s eerste helft toe te voegen en PSG op 47 punten uit 18 wedstrijden te zetten.

RC Lens werd tweede, maar liet twee punten liggen na een 2-2 gelijkspel in het worstelende Racing Strasbourg, waarbij alle doelpunten voor rust werden gescoord.

De als derde geplaatste Olympique de Marseille staat nu twee punten achter Lens op 39 punten na een 2-0 overwinning op Troyes.

“Het was de wedstrijd die we nodig hadden, met de drie punten op het einde. Scoren is goed voor mijn zelfvertrouwen, dat moet ik volhouden”, aldus Ekitike.

“We zijn blij omdat dit ons helpt het Lens-spel achter ons te laten.”

PSG leed de eerste nederlaag in alle competities dit seizoen, toen ze in de vorige ronde met 3-1 werden verslagen bij Lens, maar toonde woensdag meer evenwicht.

Ekitike, die zijn tijd afwacht terwijl Kylian Mbappé rust na een snel WK-herstel, haalde het meeste uit een ander optreden toen hij een voorzet van Nordi Mukiele binnen volleyde om de gastheren op voorsprong te zetten.

Mukiele was er na rust weer bij betrokken en glipte langs Messi zodat de Argentijnse spits de achterkant van het net vond met een schot met rechts van dichtbij.

Messi werd gesignaleerd als buitenspel, maar het doelpunt werd na beoordeling door de VAR alsnog goedgekeurd.

In Straatsburg kwam Lens met 2-1 achter nadat Alexis Claude-Maurice’s opener in de 11e minuut werd geannuleerd door Sanjin Prcic en Kevin Gameiro in de 13e en 16e minuut in een veelbewogen start van de wedstrijd.

Lois Openda maakte in de 33e minuut gelijk met een krachtige kopbal, maar Lens kon ondanks dominantie geen derde scoren, waarbij Strasbourg-doelman Matz Sels na rust verschillende belangrijke reddingen maakte.

Marseille zit Lens nu op de hielen nadat goals van Chancel Mbemba en Jordan Veretout de drie punten opleverden.

Elders verpletterde Nice Montpellier met 6-1 en ging het slechte seizoen van Olympique Lyonnais verder met een 0-0 gelijkspel tegen Nantes.