Thu. Feb 22nd, 2024


Meshell Ndegeocello heeft hun nieuwe album aangekondigd, Het koninklijke Omnichord-boek. Het markeert hun debuutrelease op Blue Note en komt op 16 juni uit. Ze deelde de eerste single “Virgo”, met daarop Brandee Younger en Julius Rodriguez. Luister hieronder.

Het koninklijke Omnichord-boek is Ndegeocello’s 13e studioalbum en volgt op zijn volledige album uit 2018, Buikspreken. Met 18 nummers bevat de nieuwe LP een lange lijst van opvallende artiesten, waaronder onder andere Jason Moran, Ambrose Akinmusire, Joel Ross, Jeff Parker, Mark Guiliana, Cory Henry, Joan as Police Woman en Thandiswa.

“Dit album gaat over de manier waarop we oude dingen op nieuwe manieren zien”, zei Ndegeocello. “Alles veranderde zo snel toen mijn ouders stierven. Ik veranderde mijn kijk op alles en mezelf in een oogwenk. Terwijl ik de overblijfselen van hun leven samen doorzocht, vond ik mijn eerste koninklijke boek, het boek dat mijn vader me gaf. Ik nam hun platen, de platen naar wie ik opgroeide, luisterde, leerde van, herinnerde me. Mijn moeder schonk me haar pijn, ik draag de melancholie die haar ervaring definieerde, en op haar beurt nodigt mijn ervaring van dit ding genaamd leven me uit om in mijn verbeelding te verdwijnen en naar de muziek te luisteren.

Lees over “Hot Night” van Meshell Ndegeocello in “When Feminism Meets Music: Great Songs That Sample Radical Speech” op Pitch.

Alle producten op Pitchfork zijn onafhankelijk geselecteerd door onze redacteuren. Wanneer u echter iets koopt via onze winkellinks, kunnen we een aangesloten commissie ontvangen.

Meshell Ndegeocello: Het koninklijke Omnichord-boek

Meshell Ndegeocello: Het koninklijke Omnichord-boek

Het koninklijke Omnichord-boek:

Georgia Avenue 01 [ft. Josh Johnson]
02 Een uitnodiging
03 Bel de melodie
04 goed goed [ft. Jade Hicks and Josh Johnson]
05 alleskunner
06 Helder water [ft. Deantoni Parks, Jeff Parker and Sanford Biggers]
07 ASR [ft. Jeff Parker]
08 Gatsby [ft. Cory Henry and Joan as Police Woman]
09 torens [ft. Joel Ross]
10 percepties [ft. Jason Moran]
11 de koning [ft. Thandiswa]
12 Maagd [ft. Brandee Younger and Julius Rodriguez]
13 Brandprogressie [ft. Hanna Benn and Ambrose Akinmusire]
14 OneElevenSixteen
15 Vuma [ft. and Joel Ross]
16 De 5e dimensie [ft. The Hawtplates]
17 gat in de emmer [ft. The Hawtplates]
18 Maagd 3 [ft. Oliver Lake, Mark Guiliana, Brandee Younger and Josh Johnson]

By Orville Anderson

Professional Writer | Published Author | Wordsmith | Lover of Literature | Crafting stories that captivate and inspire | Seeking to connect with fellow wordsmiths and literary enthusiasts | Let's embark on a journey through the power of words | #Writer #Author #LiteratureLover