Sat. Apr 27th, 2024

Lewis Hamilton finisht als vierde na de eerste ronde, met Max Verstappen vooraan en Oscar Piastri als tweede bij de start van de Hongaarse GP

Gebruik de Chrome-browser voor een beter toegankelijke videospeler

Max Verstappen bezorgde Red Bull een F1-record 12e opeenvolgende Grand Prix-overwinning toen hij de overwinning behaalde in de Hongaarse GP nadat hij Lewis Hamilton in de eerste ronde had ingehaald.

Verstappen had een uitstekende start vanaf P2 op de grid om naast Hamilton, die op pole stond, gelijk te spelen en de leiding te nemen in de eerste bocht.

De leider in het kampioenschap werd daarna nooit meer bedreigd, want hij reed met 33 seconden naar huis voor een zevende opeenvolgende overwinning, waardoor Red Bull het eerste team was dat een dozijn races op rij won.

Lando Norris pakte opnieuw een tweede plaats voor McLaren, terwijl Sergio Perez een reeks agressieve inhaalacties op de andere Red Bull wist te maken en als derde eindigde nadat hij als negende was gestart.

Perez moest in de slotfase een aanval van Hamilton afhouden toen de Mercedes eindelijk weer tot leven kwam met minder brandstof, maar de zevenvoudig wereldkampioen moest genoegen nemen met de vierde plaats op een moeilijke middag waarin hij drie plaatsen verloor in de openingsronde.

Oscar Piastri werd vijfde, met de resultaten van hem en Norris die McLaren hielpen hun dominantie op P5 in het constructeurskampioenschap te versterken nadat Alpine opnieuw een dubbele DNF kreeg na de botsing van Pierre Gasly en Esteban Ocon als gevolg van een flipperkast in de eerste bocht in de eerste ronde.

Esteban Ocon en Pierre Gasly komen met elkaar in botsing nadat ze in de eerste ronde van de Grand Prix van Hongarije van achteren zijn aangereden

George Russell maakte een uitstekende comeback vanaf de 18e plaats op de grid en eindigde als zesde. Hij promoveerde één plaats nadat Charles Leclerc zakte naar de zevende plaats vanwege een snelheidsstraf van vijf seconden in de pitlane.

Carlos Sainz slaagde er niet in om vooruitgang te boeken nadat hij met een briljante start van P11 naar P6 ging en eindigde als achtste in de tweede Ferrari, voor de twee Aston Martins, terwijl Fernando Alonso Lance Stroll aanvoerde.

Daniel Ricciardo werd 13e in zijn eerste race voor AlphaTauri, twee plaatsen voor teamgenoot Yuki Tsunoda.