Sun. Mar 3rd, 2024


Mark Selby jaagt op zijn vijfde World Snooker Championship-titel

Mark Selby jaagt op zijn vijfde World Snooker Championship-titel

Viervoudig kampioen Mark Selby ging door een nachtelijk gevecht met Mark Allen om een ​​World Snooker Championship-finale op te zetten met Crucible-geschiedenismaker Luca Brecel.

De 39-jarige verwikkelde zich in een spannende thriller met de Noord-Ier en overwon uiteindelijk de streep met een 17-15 overwinning om 12:48 uur op zondagochtend – slechts 12 uur voor de start van de finale.

Selby, die het toernooi voor het laatst won in 2021, dacht waarschijnlijk dat hij veel eerder klaar zou zijn, aangezien vijf frames op rij vroeg in de sessie van zaterdagavond hem net voor 22.00 uur één verwijderd van de overwinning brachten.

Selby won vroeg in de zaterdagavondsessie vijf frames op rij

Selby won vroeg in de zaterdagavondsessie vijf frames op rij

Hij moest echter bijna drie uur wachten voordat hij de laatste bal binnenhaalde, want Allen sloeg terug met vijf opeenvolgende frames van zichzelf en dreigde nog dieper de nacht in te gaan.

Selby zei: “Ik was blij dat ik over de streep ging, ik had het gevoel dat ik goed speelde van 11-10 tot 16-10 en toen miste ik een paar kansen.

“Bij 16-15 wordt hij waarschijnlijk de favoriet omdat hij het momentum had. Terugkomen betekent alles, ik wil proberen te winnen nu ik in de finale sta. Ik voel me nu niet al te slecht, maar ik heb niet zo goed geslapen terwijl ik hier ben.

Selby (rechts) staat voor een snelle comeback in de aanloop naar zijn finale tegen Luca Brecel

Selby (rechts) staat voor een snelle comeback in de aanloop naar zijn finale tegen Luca Brecel

“Luca zal rust hebben, hij heeft een avond vrij gehad, maar als dat betekent dat ik maar 10 uur heb en ik speel in de WK-finale, dan heb ik dat liever dan 24 uur vrij en naar huis.”

Wat biedt de toekomst voor Selby?

Terwijl Selby een snelle comeback zal maken voorafgaand aan de finale van zondag, zal Brecel ontspannen zijn nadat hij eerder op de dag geschiedenis schreef met zijn overwinning op Si Jiahui in de halve finale.

De Belg, die Ronnie O’Sullivan versloeg in de kwartfinales, maakte de grootste comeback in het beroemde stadion van Sheffield en won 11 opeenvolgende frames om een ​​14-5 achterstand om te buigen in een 17-14 overwinning.

Hij werd de eerste speler in de geschiedenis van Crucible die een tekort van negen frames overwon en scoorde zijn eerste WK-finale, nadat hij nooit verder was gekomen dan de eerste ronde.

Brecel zei over zijn wonderbaarlijke comeback tegen de 20-jarige Chinese debutant: “Op 14-12, 14-13 wist ik dat ik een kans had, maar ik denk dat ik 14-14 echt kocht omdat ik kon zien dat hij aan het vechten was.” . en ik speelde geweldige dingen.

Luca Brecel viert zijn beroemde overwinning op Si Jiahui

Luca Brecel viert zijn beroemde overwinning op Si Jiahui

“Maar ik wist dat ik ook had kunnen verliezen. Winnen is absoluut ongelooflijk, het is de grootste wedstrijd van mijn leven. Ik was vol ongeloof, ik beefde.

“De hele wedstrijd verwachtte ik te verliezen, zelfs met nog één sessie te gaan, dus kans maken om te winnen was het gekste gevoel dat ik ooit in mijn lichaam heb gehad en ik kan niet geloven dat ik het heb gedaan.

“Ik heb hier nog nooit een wedstrijd gewonnen en nu sta ik in de finale, het is een verhaal. Het duurt even voordat het bezinkt.”

Source by rezal

By Orville Anderson

Professional Writer | Published Author | Wordsmith | Lover of Literature | Crafting stories that captivate and inspire | Seeking to connect with fellow wordsmiths and literary enthusiasts | Let's embark on a journey through the power of words | #Writer #Author #LiteratureLover