Tue. Apr 30th, 2024

PFF Damescompetitie

BIJGEDRAGEN FOTO

MANILLA, Filippijnen – Manila Digger bleef aan de top van de Philippine Football Federation (PFF) Women’s League na een 8-0 pak slaag van Stallion-Laguna op zondag in het National Training Centre in Carmona, Cavite.

Maan Fornea scoorde twee doelpunten, terwijl aanvoerder Sharel Cruz een van de zes spelers was die ook scoorden om de Manila Digger drie volle punten te geven om er vier overwinningen uit vier wedstrijden in de competitiewedstrijd van te maken.

De club heeft nu 12 punten, drie voorsprong op Tuloy FC, dat ook zijn ongeslagen streak in de competitie vasthield.

Tuloy domineerde de Universiteit van Santo Tomas met 6-2, de dag ervoor, waarbij Isabella Bandoja een hattrick scoorde en haar derde overwinning in evenveel wedstrijden behaalde voor negen punten.

La Salle speelde met 2-2 gelijk tegen Far Eastern University in de eerste ontmoeting van beide teams sinds de UAAP Finals.

De gelijkmaker van Angélica Teves vijf minuten voor blessuretijd hielp La Salle om FEU, die afgelopen mei de titel won, te dwingen de leiding te delen.

De Lady Archers werden derde met zeven punten, terwijl de Lady Tamaraws de vierde plaats behielden met vier punten.

De Universiteit van de Filipijnen kwam in de winnende kolom met een 1-0 overwinning op Azzurri SC na een penalty van 25 minuten van Aurea Reaso.

UP schoof op naar de vijfde plaats met vier punten, met een achterstand op FEU op doelsaldo.