Mon. Apr 29th, 2024

Pep Guardiola zegt dat Erling Haaland nog steeds niet op zijn best is na een blessure, ondanks tweemaal te hebben gescoord in de 3-1 overwinning van Manchester City op Leeds.

Haaland scoorde twee doelpunten in de tweede helft nadat Rodri City in blessuretijd op voorsprong had gezet, en ondanks de late kopbal van Pascal Struijk voor Leeds was het resultaat nooit twijfelachtig.

De Noorse spits Haaland scoorde 26 doelpunten in 20 wedstrijden voor City in alle competities sinds zijn zomerse overstap van Dortmund, waaronder 20 in 14 topwedstrijden.

Leeds-manager Jesse Marsch en Pep Guardiola
Afbeelding:
Pep Guardiola voelt dat Haaland steeds beter wordt

Guardiola, wiens ploeg terugging naar de tweede plaats en het gat op leider Arsenal verkleinde tot vijf punten, zei: “Hij mist kansen, maar de cijfers zijn uitzonderlijk.

“Hij is een ongelooflijke bedreiging voor ons en altijd op het juiste moment op de juiste positie, heel goed.

“Ik denk dat hij door de blessure nog steeds niet op zijn best is. Het verplaatsen van zijn enorme lichaam is niet gemakkelijk voor hem, maar hoeveel minuten hij ook kan spelen, hij zal beter worden.”

Gebruik de Chrome-browser voor een meer toegankelijke videospeler

GRATIS TE BEKIJKEN: Hoogtepunten van Leeds tegen Manchester City in de Premier League.

Guardiola zei dat Haaland, die in juni voor 52,1 miljoen pond overstapte van Borussia Dortmund naar City, nog niet volledig hersteld was van een voetblessure die hij opliep tijdens het doelpuntloos gelijkspel in de Champions League tegen zijn voormalige club in oktober.

“Ik heb het gevoel dat hij niet op zijn best is”, voegde Guardiola eraan toe. “Het is een kwestie van tijd. Altijd een ongelooflijke dreiging voor de tegenstander.

“Natuurlijk zijn we heel blij, maar dat beetje (een beetje extra) tempo dat hij aan het begin van het seizoen had, heeft hij een beetje moeite.

“Ik ben nog steeds meer dan tevreden, maar in het eerste deel van het seizoen was hij scherper. Hij wordt steeds beter, een ongelooflijke professional. Hij zorgt voor lichaam en geest.”

Guardiola: Grealish moet negatieve gedachten blokkeren

Jack Grealish mist een goede kans
Afbeelding:

City verloor hun laatste competitiewedstrijd voor de WK-onderbreking van Brentford, maar domineerde vanaf het begin in West Yorkshire, waarbij Haaland geen tijd verspilde met een eerste poging op doel, aangezien hij zijn poging om de bal in het net te krijgen goed verdedigd zag na slechts 36 minuten. seconden.

Tegen een team dat vorig seizoen 11 doelpunten incasseerde in twee competitieduels, bleef Leeds er tegen omdat Haaland opnieuw een gouden kans kreeg om de score te openen, maar hij slaagde er opnieuw niet in om Meslier te verslaan.

Kansen bleven komen en gaan voor City, maar uiteindelijk, met zijn 16e schot in de eerste periode, was Rodri klaar om de impasse te doorbreken.

Erling Haaland van Manchester City viert zijn eerste
Afbeelding:

Alfie Haaland heeft 181 Premier League-wedstrijden gespeeld om 18 doelpunten te maken in de competitie, maar zijn zoon had er slechts 14 nodig om langs hem te komen en na zes minuten in de tweede helft een pass van Grealish binnen te halen om de voorsprong van City te verdubbelen.

Haaland brak vervolgens het record voor het aantal games dat nodig was om de 20 te bereiken, waarbij hij een nieuwe pass van Grealish omzette in drie, waarmee hij de mijlpaal zeven games minder dan de vorige recordhouder Kevin Phillips bereikte.

Grealish kreeg de schuld voor het missen van enkele gouden kansen en Guardiola zei: “Hij heeft twee assists, maar hij moet natuurlijk wel doelpunten maken. De kansen zijn er en het is een kwestie van mentaliteit. We hebben op training gezien dat hij het vermogen heeft om de bal in het net. Hij is geen spits, maar hij heeft het vermogen om dat te doen. Hij kan geen enkele negativiteit aan zijn hoofd hebben.”

Marsh: We boeken vooruitgang

Leeds-manager Jesse Marsch had tijdens zijn periode bij RB Salzburg de leiding over Haaland en zag de 22-jarige uitgroeien tot een van ‘s werelds beste spitsen.

Marsch zei: “Ik ben erg blij voor hem. In zekere zin is het pijnlijk om hem te zien scoren. Ik wil hem in een andere set.

Alfie Haaland speelde 181 Premier League-wedstrijden om 18 doelpunten te maken in de competitie, maar zijn zoon had er slechts 14 nodig om hem te overtreffen
Afbeelding:

“Maar als je sommige van deze jonge mensen ontmoet en hun kwaliteiten als mensen ziet, wil je gewoon dat ze de beste zijn – maar niet tegen jou.

‘Maar mijn god, ik ben blij voor hem. Hij is een geweldig persoon en ik ben heel blij voor hem.”

Leeds blijft 15e in de ranglijst, twee punten verwijderd van de degradatiezone met een wedstrijd op handen tegen de meeste van hun rivalen na hun achtste competitienederlaag van het seizoen, allemaal in hun laatste 12 wedstrijden.

Marsch, wiens team over drie dagen tegen Newcastle speelt, voegde eraan toe: “Ze (City) scoorden er drie op de dag, dus om te zeggen dat het geweldig was, is een understatement, maar je weet dat als je die wedstrijden speelt, de tegenstander zo goed is.

“Maar we boeken vooruitgang en we moeten gefocust blijven op ons proces.”