Wed. Apr 24th, 2024

Manchester United bereikte de halve finale van de FA Women’s Cup na een 3-1 overwinning op Championship kant Lewes in de Dripping Pan.

Lewes was het laagst geplaatste team in de competitie dat de kwartfinales inging en raakte achterop toen Rhian Cleverly’s eigen doelpunt de titelkandidaten van de Women’s Super League op voorsprong zette, slechts acht minuten voordat Vilde Boe Risa hun voorsprong na de pauze verdubbelde.

De gastheren waren kort daarna weer in de wedstrijd toen een fout van Mary Earps de bal naar Emily Kraft op de rand van het strafschopgebied zag vallen, de spits krulde een schot over het hoofd van de United-doelman.

Maar invaller Nikita Parris zorgde ervoor dat de bezoekers in de 89e minuut de volgende ronde bereikten met een trefzekere finish vanuit een krappe hoek.

Houders Chelsea verzekerden zich van hun plek in de halve finale door het andere WSL-team te verslaan Lezing 3-1.

Maren Mjelde viert feest met teamgenoot Niamh Charles na het scoren van Chelsea's tweede doelpunt tegen Reading
Afbeelding:
Maren Mjelde viert feest met teamgenoot Niamh Charles na het scoren van Chelsea’s tweede doelpunt tegen Reading

Doelpunten van Jess Carter en een strafschop van Maren Mjelde gaven Chelsea voor rust de leiding, voordat een geweldige pass van Johanna Rytting Kaneryd Alsu Abdullina vond die de bal langs Guro Reiten schoot en vijf minuten later een derde voor Chelsea toevoegde.

De Royals kregen troost via Sanne Troelsgaard in de 70e minuut, maar Chelsea slaagde erin de wedstrijd door te zetten terwijl ze hun titel probeerden te verdedigen.

Birmingham was het andere overgebleven kampioensteam in de competitie, maar werd uitgeschakeld door helder na een 2-0 overwinning in St Andrew’s.

Twee doelpunten in vier minuten waren genoeg voor de bezoekers, waarbij Poppy Pattinson de Seagulls op voorsprong zette uit een hoekschop en Danielle Carter zich bekeerde vanaf de penaltystip.

Aston dorp aannemen man stad in de FA Cup-finale voor dames om 18.00 uur.