Fri. Dec 1st, 2023


Mac DeMarco heeft een nieuw album aangekondigd met instrumentale nummers die zijn opgenomen tijdens een reis in 2022. Vijf makkelijke hotdogs tijdens een rit van zijn geboorteplaats in Los Angeles naar een hut in Utah, die hij zich voorstelde als ‘een soort tournee, behalve dat er geen shows waren, en [he’d] gewoon geld verbranden. De songtitels komen overeen met de steden waar ze zijn gemaakt, en het komt op 20 januari aan, met vinyledities die volgen op 12 mei. Check de tracklist hieronder.

DeMarco lichtte de reis toe in een persbericht: “Op sommige plaatsen bleef ik langer dan op andere, sommige kende ik uit het verleden, andere minder. Ik probeerde de boel altijd bezig te houden. Als ik niet wist wat er in een stad gebeurde, liep ik gewoon rond tot iemand me herkende en wegliep. Ik heb op die manier veel interessante mensen ontmoet en veel toffe ervaringen opgedaan.”

Over de hut waar hij terechtkwam, voegde hij eraan toe:

Het had waarschijnlijk ongeveer 20 mensen kunnen slapen, maar in plaats daarvan was ik het gewoon die zich terugtrok van nicotine met overal een stel opgezette dieren. Geen andere mensen gedurende waarschijnlijk 50 mijl in welke richting dan ook. Verschrikkelijk idee. Ik heb het een nacht volgehouden en ben de volgende dag teruggegaan naar Los Angeles’, zegt hij. “Toen ik thuiskwam, had ik het gevoel dat ik mijn idee had opgegeven en niet kon afmaken wat ik probeerde te doen. Maar dat is allemaal hondenpoep.

De aard van rondreizen en opnemen en reizen op die manier gaat niet goed samen met zitten en plannen maken of nadenken over wat ik van plan was te doen. Ik had nooit een geluid in gedachten of een thema of zoiets, ik begon gewoon met opnemen. Gelukkig slaat de verzameling opnames uit die periode allemaal de handen in elkaar, ze hebben als geheel een aanwezige muzikale identiteit. Ik zat erin terwijl ik erin zat, en zo kwam het eruit, zoals het was.

Dit album klinkt zoals het zo lijkt te rollen. Ik hoop dat je het leuk vindt.

By Orville Anderson

Professional Writer | Published Author | Wordsmith | Lover of Literature | Crafting stories that captivate and inspire | Seeking to connect with fellow wordsmiths and literary enthusiasts | Let's embark on a journey through the power of words | #Writer #Author #LiteratureLover