Fri. May 3rd, 2024

Nicky Devlin miste tweemaal de strafschopstip toen Livingston thuis met 1-1 gelijk speelde tegen Motherwell.

Doelman Liam Kelly redde Devlin’s openingspenalty en vervolgens zijn tweede poging nadat scheidsrechter David Munro een nieuwe poging had bevolen.

Morgan Boyes zette Livi uiteindelijk op voorsprong met een kopbal in de 39e minuut, maar het duurde slechts drie minuten, met Kevin van Veen die vlak voor rust gelijk maakte.

Na een matige tweede helft hoopten beide ploegen nog steeds op hun eerste overwinningen sinds de WK-pauze.

De wedstrijd werd rommelig in de 12e minuut toen Munro een penalty scoorde voor Livingston.

Bruce Anderson ging naar Devlin aan de rechterkant en zijn voorzet werd door Cristian Montano in het doel afgebogen.

Munro kreeg direct een handbalpenalty tegen Ricki Lamie, een beslissing die door de VAR werd bevestigd.

Devlin’s strafschop werd gered door Kelly voordat de rebound in het net belandde na een verwisseling van de doellijn.

LIVINGSTON, SCHOTLAND - JANUARI 02: Nicky Devlin van Livingston heroverde de penalty gered door Liam Kelly van Motherwell tijdens een Premiership-wedstrijd tussen Livingston en Motherwell in Tony Macaroni Arena op 2 januari 2023 in Livingston, Schotland.  (Foto door Craig Foy / SNS Group)
Afbeelding:
Nicky Devlin zag een strafschop gered worden door Liam Kelly nadat ook de doelman de aftrap stopte

Nadat Munro het doelpunt had gescoord, kwam de VAR opnieuw tussenbeide om de strafschop opnieuw te laten nemen.

Er werd geoordeeld dat de bal Devlin’s hand raakte op weg naar de lijn, maar Kelly stapte uit zijn lijn om de opening te stoppen.

Devlin deed voor de tweede keer hetzelfde vanaf de penaltystip en opnieuw redde Kelly om Livi het eerste doelpunt te ontzeggen.

De ontsnapping juichte Motherwell nauwelijks toe, die dreigde met een Van Veen-volley die werd weggewerkt door het afstandsschot van Shamal George en Connor Shields over de top.

Halverwege de rust schoot Stephen Kelly naast en de voormalige Rangers-middenvelder was erbij betrokken toen zes minuten voor rust de doorbraak kwam.

LIVINGSTON, SCHOTLAND - JANUARI 02: Kevin Van Veen van Motherwell viert feest met Connor Sheilds nadat hij scoorde om er 1-1 van te maken tijdens een Premiership-wedstrijd tussen Livingston en Motherwell in de Tony Macaroni Arena op 2 januari 2023 in Livingston, Schotland.  (Foto door Craig Foy / SNS Group)
Afbeelding:
Kevin van Veen van Motherwell viert feest met Connor Sheilds nadat hij scoorde om de stand op 1-1 te brengen

Het was simpel, want Kelly nam een ​​vrije trap vanaf links en Boyes kopte de bal richting het doel en de lat in.

De voorsprong duurde echter maar drie minuten. Sean Goss krulde een schot binnen dat George pareerde en Van Veen knalde de rebound in een leeg doel.

Livi introduceerde nieuwe aanwinst Steven Bradley voor zijn rustdebuut vanwege een hoofdblessure opgelopen door Montano en hij maakte bijna meteen indruk toen hij Kelly tot een redding dwong seconden na de herstart.

Aan de andere kant schoot Van Veen twee minuten later van dichtbij op de paal toen het makkelijker leek om te scoren na hardnekkig werk van Shields.

Van Veen raakte in de 62e minuut opnieuw de paal vanuit een krappe hoek toen beide teams op zoek gingen naar de overwinning maar gefrustreerd raakten.