Fri. Mar 29th, 2024

Voetbal Voetbal - Premier League - Liverpool v Leicester City - Anfield, Liverpool, Groot-Brittannië - 30 december 2022 Darwin Nunez van Liverpool in actie met Wout Faes van Leicester City

Liverpool’s Darwin Nunez in actie met Leicester City’s Wout Faes in de Premier League op 30 december 2022. REUTERS/Carl Recine

LIVERPOOL, Engeland – Liverpool kwam terug van een achterstand en versloeg Leicester City met 2-1, maar pas na twee desastreuze eigen doelpunten van bezoekende verdediger Wout Faes in de Premier League-wedstrijd van vrijdag op Anfield.

De Belgische verdediger miste in de 38e minuut een schot om Liverpool de gelijkmaker te bezorgen, nadat Leicester in de vierde minuut een verrassende voorsprong had genomen via Kiernan Dewsbury-Hall en de bal op slag van rust weer in het net schoot.

Liverpool, dat zesde blijft maar op een punt van nummer vijf Manchester United staat ondanks een wedstrijd meer te hebben gespeeld, prijst zichzelf gelukkig na een haperende prestatie waarbij beide clubs goede kansen misten.

“We zijn hier om resultaten te boeken en dat is wat we vanavond hebben gedaan”, zei Liverpool-manager Juergen Klopp, wiens ploeg vier competitieduels op rij heeft gewonnen.

“Maar we verloren ballen op de verkeerde momenten en waren soms heel open. We moeten het moment van de uitslag pakken, maar we moeten beter spelen in onze volgende wedstrijd tegen Brentford.”

Leicester blijft 13e, vier punten boven de degradatiezone, na hun 10e competitiewedstrijd van het seizoen te hebben verloren.

Ze kwamen op voorsprong toen Liverpool werd gepakt door een afstandsschot van doelman Danny Ward, gevolgd door twee snelle tikken die Dewsbury-Hall in doel brachten.

Hij rende bijna de helft van het veld langs de verdediging om te scoren.

Voetbal Voetbal - Premier League - Liverpool v Leicester City - Anfield, Liverpool, Groot-Brittannië - 30 december 2022 Liverpool-manager Juergen Klopp schudt Alisson de hand na de wedstrijd

manager Juergen Klopp schudt Alisson de hand na hun Premier League-wedstrijd op 30 december 2022. REUTERS/Carl Recine

Leicester leek een goede waarde te hebben voor hun voorsprong totdat Faes de volley van Trent Alexander Arnold langs Ward miste in de achterkant van het net van Leicester vanuit een krappe hoek.

Faes stond niet onder druk toen hij probeerde de bal weg te snijden, wat een goedkope maar ongelukkige gelijkmaker opleverde.

Hij had ook pech met het tweede doelpunt van Liverpool zeven minuten later, toen hij tot een rally kwam toen het schot van Darwin Nunez de paal van Leicester raakte en weer bij de wedstrijd kwam, Faes in de knie raakte en in het net vloog.

“Hij kwam een ​​beetje roestig terug, hij speelde niet op het WK met België en het zal even duren voordat hij weer op het goede spoor zit. Maar ook dit seizoen is hij fantastisch voor ons geweest. Het was jammer voor hem vanavond’, zei Foxes-baas Brendan Rodgers.

Mohamed Salah van Liverpool kreeg in de tweede helft drie kansen om de voorsprong van de thuisploeg uit te breiden, terwijl Nunez in de 12e minuut dichtbij kwam met een schot dat over de lat floot.

Leicester, dat op tweede kerstdag thuis met 3-0 verloor van Newcastle United in hun eerste competitiewedstrijd na de WK-onderbreking, creëerde ook een aantal behoorlijke kansen, met name voor Harvey Barnes, die Liverpool op de linkervleugel kwelde.

Hij raakte de paal in de laatste 10 minuten, maar Leicester stond buitenspel in de opbouw.

Liverpool, met 28 punten uit 16 wedstrijden, speelt maandag tegen Brentford, terwijl Leicester, met 17 punten uit 17 wedstrijden, dinsdag tegen Fulham speelt.