Wed. Apr 17th, 2024[Editor’s note: The following contains spoilers through the Season 3 finale of Dave, “Looking for Love.”]

“Ik ga niet liegen, elke finale hebben we zoiets van ‘We moeten iets groots doen'”, zegt Dave Burd, ook bekend als Lil Dicky. Gevolg. En “Looking for Love”, de finale van seizoen 3 van FXX daverhaalt dat doel niet – dankzij een te grote looptijd en enkele belangrijke gaststerren, waaronder een uitgebreid optreden van de enige echte Brad Pitt, die als zichzelf verschijnt in wat een verrassend duister en spannend verhaal wordt over obsessie en roem.

Ook met Rachel McAdams en Drake als zichzelf, begint “Looking for Love” met Dave (Burd) die een videoclip met Rachel filmt, voortbouwend op de vriendschappelijke band die ze dit seizoen hebben ontwikkeld. Wanneer Brad op het toneel verschijnt voor een lyrische cameo, is dat een beetje een verrassing, vooral omdat zijn optreden zo kort is; later, als Brad aan Dave vraagt ​​of hij nog iets anders nodig heeft, zegt Dave nee: “Ik denk dat het cooler is Nee je misbruiken.” Het is een verbluffende (en meta)fout, want wanneer Dave wordt gegijzeld door een obsessieve superfan (Tenea Intriago) in zijn huis, komt Brad ook op een slecht getimed bezoek.

Thematisch legt “Looking for Love” veel van seizoen drie vast daver volgens Burd de hele tijd aan het verkennen geweest. “Er is het thema van het zoeken naar liefde. Er is ook het thema van het zoeken naar validatie en roem, en mijn positie als artiest en zo, en wanneer is genoeg, genoeg?”

Het centrale idee voor de aflevering, vervolgt Burd, kwam van “Vanessa McGee, een van mijn belangrijkste schrijvers, [who] vond het idee van een stalker die terugkomt in het spel altijd erg leuk. Het is zo’n extreem uitgangspunt, en ik ben er trots op dat ik heel nuchter ben, dat ik dacht: ‘We hebben de juiste acteur nodig die volgens mij dit kan doen.’ En jongen, we hebben het gehaald in Tenea [Intriago], wat net zo goed is als Brad en Drake en Rachel en zo – ze is een natuurkracht in dit ding, en ze is zo’n fijne naald om geloofwaardig te zijn, eng, grappig te zijn. Ze is een perfecte storm van alles wat deze aflevering nodig had, en ze heeft het goed gedaan.”

Afgezien van de gijzeling wilde Burd echter de inzet verhogen – en hij hoorde van een bepaalde fan van de show die precies dat kon doen. “We wilden het idee doen van een stalker en ik en een gevaarlijke situatie, maar ik dacht altijd: ‘Man, laten we Brad Pitt erbij betrekken.’ Waarom [there’s] geen Brad Pitt-fan groter dan ik. Deze man is een enorme inspiratiebron voor mij. Ik ben een grote filmman – films zijn meer mijn favoriete dingen dan tv-shows en deze man is een van mijn favorieten. Ik heb hem in komedies gezien en ik heb hem zien werken met mijn favoriete regisseurs… Deze man is mijn nummer één.”By Orville Anderson

Professional Writer | Published Author | Wordsmith | Lover of Literature | Crafting stories that captivate and inspire | Seeking to connect with fellow wordsmiths and literary enthusiasts | Let's embark on a journey through the power of words | #Writer #Author #LiteratureLover