Mon. Apr 29th, 2024

Wangs Basketball @27 Strikers-Letran vs Marinerong Pilipino-San Beda in de halve finales van de PBA D-League. PBA-FOTO’S

Wangs Basketball @27 Strikers-Letran vocht terug van een achterstand van 24 punten en verbijsterde Marinerong Pilipino-San Beda, 93-87, in verlenging op donderdag in Game 1 van de 2023 PBA Aspiranten’ Cup Semifinals in Ynares Arena in Pasig City.

Kurt Reyson nam het over in verlengingen en scoorde zeven opeenvolgende punten om de Knights een 1-0 best-of-three series voorsprong te geven.

Het is de tweede opeenvolgende overwinning voor de Knights in OT, die dinsdag ook in overuren werkten om University Scorpions School Center te verslaan om de Final Four te bereiken.

“We prijzen God dat Hij ons nog een kans geeft om te winnen. We hebben veel van dit soort wedstrijden, maar we zijn dankbaar dat we deze test hebben doorstaan, vooral tegen een zeer sterk team als San Beda”, zei Letran-coach Rensy Bajar in het Filipijns.

“We zijn slecht begonnen. Maar onze spelers spelen al een tijdje en zijn geboren winnaars. Ze weten hoe ze moeten spelen in dit soort situaties. We vertrouwen alleen op onze verdediging.

Reyson scoorde 32 punten, waaronder 21 in het vierde kwartaal om Letran in de wedstrijd te houden.

Kevin Santos voegde 17 punten en 13 rebounds toe, Vince Cuajao voegde er 12 toe, terwijl Kyle Tolentino er 10 scoorde en een drievoudig gelijkspel scoorde in de laatste vijf seconden van de regulering om verlengingen af ​​te dwingen.

Het was een teleurstellend verlies voor de Red Lions, die een vroege voorsprong van 34-10 en een voorsprong van 44-28 tijdens de rust verloren.

Jacob Cortez leidde San Beda met 24 punten.