Sun. Apr 28th, 2024

Een late treffer van Bertrand Traore bracht Aston Villa naar een dramatische 2-1 overwinning op het managerloze Leicester, nu twee punten verwijderd van de veiligheid in de Premier League.

Leicester – die onder managers Adam Sadler en Mike Stowell stonden na het vertrek van Brendan Rodgers op zondag – leek op koers te liggen voor een punt voordat het in de laatste 25 minuten uit elkaar viel.

Het begon allemaal toen ze in de 70e minuut terugliepen tot 10 man. Kiernan Dewsbury-Hall werd weggestuurd voor een tweede boekbare overtreding, voordat Bertrand Traore een prima winnaar scoorde voor Aston Villa nadat hij de langzame pass van Wilfried Ndidi vasthield.

Leicester dacht ook dat ze in blessuretijd een strafschop hadden gewonnen toen Ollie Watkins werd bestraft voor een handbal. Maar de strafschop werd terecht afgekeurd nadat de aanvaller van Villa een fout had gemaakt door Patson Daka, wat bijdroeg aan de ellende van de Foxes.

Het was de in vorm zijnde Watkins – die zijn 100ste Aston Villa-optreden maakte – die de bezoekers in de eerste helft op voorsprong zette door zijn zesde opeenvolgende Premier League-doelpunt te scoren.

Leicester reageerde goed om ook achterop te raken met wat individuele genialiteit van Harvey Barnes die het niveau van de Foxes zag. Maar een gebrek aan concentratie kostte hen opnieuw, nadat een laatste overwinning voor Crystal Palace op zaterdag hen ook naar een 2-1 nederlaag stuurde die Rodgers uiteindelijk zijn baan kostte.

Door het resultaat zakt Leicester naar de 19e plaats, nu twee punten achterstand op veiligheid met nog negen Premier League-wedstrijden te spelen. Aston Villa – dat nu al zes competitieduels ongeslagen is – is opgeklommen naar de zevende plaats en jaagt volgend seizoen nog steeds op een Europese plek.

Hoe Aston Villa een late overwinning claimde

Bertrand Traore viert feest na een laat doelpunt tegen Leicester
Fotograaf:

Leicester had de beste vroege kansen en had in de 19e minuut op voorsprong moeten komen. De diepe hoekschop van James Maddison vond Harry Souttar volledig ongemarkeerd op de paal, maar zijn vrije kopbal raakte de paal voordat hij uit het spel ging.

Vijf minuten later ging Aston Villa op voorsprong met het eerste schot op doel. Het was een weelderige pass van Emiliano Buendia naar Watkins – de eerste maakte ook zijn 100ste optreden voor de club – die gemakkelijk achter de Leicester-verdedigers liep. Hij rolde vervolgens koeltjes het doel in, waarbij een buitenspelcontrole van de VAR het doelpunt al snel bevestigde.

teamnieuws

• Jamie Vardy maakte sinds januari zijn Premier League-debuut voor Leicester. Hij verving Patson Daka in een van de twee bewegingen. Nampalys Mendy kwam ook in de plaats van Tete, die op de bank viel.
  • Leon Bailey verving Boubacar Kamara als enige verandering na de 2-0 overwinning van Aston Villa op Chelsea. Kamara zat niet in de cast.

Leicester sloeg terug in stijl. Het was een sublieme bal over de bovenkant van Wout Faes die het punt van Barnes over links ving. Hij schoot langs Ashley Young voordat hij de gelijkmaker sloeg.

De tweede helft miste de kracht en opwinding van de eerste, maar er waren kansen aan beide kanten. De wedstrijd werd echter op zijn kop gezet met nog 20 minuten te gaan toen Leicester zakte tot 10 man.

Harvey Barnes scoort de gelijkmaker van Leicester tegen Aston Villa
Fotograaf:

Het was een late Dewsbury-Hall-challenge op Young waardoor hij een rode kaart kreeg voor een tweede gele kaart – vlak voordat hij werd gewisseld.

Met het voordeel van de extra speler ging Aston Villa voor de overwinning – die uiteindelijk in de 87e minuut viel. Het was Leicester’s eigen werk, want Ndidi’s slechte pass vanaf de achterkant zorgde ervoor dat Traore een verbluffende klap voorbij Iversen kon slaan, nadat hij slechts twee minuten eerder als invaller was gekomen.

beoordelingen van spelers

Leicester: Iversen (6), Faes (7), Kristiansen (7), Souttar (7), Castagne (6), Ndidi (6), Mendy (6), Dewsbury-Hall (6), Maddison (6), Barnes (7 ) ), Vardy (5).

Subs: Daka (5), Pereira (6).

Aston Villa: Martinez (6), Konsa (7), Mings (7), Luiz (7), McGinn (6), Buendia (8), Watkins (8), Moreno (7), Young (6), Bailey (6), Ramsay (6).

Subs: Duran (nvt), Digne (nvt), Traore (nvt), Chambers (nvt).

Spel speler: Emiliano Buendia.

Er was ook een sprankje hoop op een late gelijkmaker van Leicester, want ze kregen in de hectische laatste minuten een penalty toegekend. Watkins werd bestraft voor handbal en kreeg een gele kaart, maar de VAR greep in. Na de veldmonitor te hebben geraadpleegd, draaide scheidsrechter Graham Scott de beslissing terug en trok de gele kaart in, waarbij Watkins werd getackeld door Daka in het gevecht.

Het was de zoveelste klap voor een team dat wanhopig behoefte had aan dingen die moesten gebeuren, nu Leicester nu nog negen wedstrijden heeft om zichzelf te redden van degradatie uit de Premier League.

FPL-statistieken – Leicester 1-2 Aston Villa

FPL-statistieken: Leicester v Aston Villa

• Doelpunten: Watkins, Barnes, Traoré
  • Assists: Buendia, Faes
  • Bonuspunten: Watkins (3), Faes (2), Buendia, Traore (1)

Opta-statistieken – Villa verzamelt punten

• Sinds het weekend van Unai Emery’s eerste wedstrijd aan de leiding (5/6 november) hebben alleen Arsenal (41) en Manchester City (35) meer Premier League-punten gewonnen dan Aston Villa (32).
  • Leicester’s Kiernan Dewsbury-Hall ontving de eerste rode kaart van zijn carrière bij de seniorenclub, in wat zijn 137e optreden was.
  • Leicester’s Harvey Barnes scoorde zijn 10e Premier League-goal van het seizoen – de eerste keer dat hij in de competitie dubbele cijfers scoorde in één seizoen.