Tue. Apr 30th, 2024

Een doelpunt van Barrie McKay in de eerste helft was genoeg om een ​​1-0 Premiership-overwinning voor Hearts op St Mirren in Tynecastle veilig te stellen.

Door de overwinning bleef Jambo’s zes punten voorsprong op Aberdeen in de race om de derde plaats.

Hearts-baas Robbie Neilson zou zich de woede van de officials op de hals hebben gehaald toen St Mirren sterk optrad in de slotfase.

Hearts-manager Robbie Neilson krijgt een rode kaart van scheidsrechter David Munro
Afbeelding:

De Jambo’s hebben twee wijzigingen aangebracht in de selectie die afgelopen weekend hun 1-1-gelijkspel met de Saints begon toen Alan Forrest en Cammy Devlin uitvielen, waarbij Andy Halliday terugkeerde van een blessure en James Hill zijn debuut maakte nadat hij deze week op huurbasis kwam van Bournemouth. .

St Mirren voerde drie gedwongen wijzigingen door in hun verdediging, aangezien Ryan Strain zich terugtrok door een blessure en Marcus Fraser en Charles Dunne beiden buitenspel stonden door een schorsing. Richard Taylor, Declan Gallagher en Ryan Flynn werden allemaal toegevoegd.

De Buddies kregen het doel voor het eerst in de 10e minuut te zien toen de gastheren er niet in slaagden een hoekschop te nemen, maar het schot van 12 meter van Curtis Main miste de kracht om Zander Clark lastig te vallen.

Hearts had in de beginfase veel balbezit, maar hun eerste echte kans kwam pas in de 18e minuut, toen de vrije trap van Robert Snodgrass vanaf links Lawrence Shankland bij de tweede paal vond, maar de kopbal van de spits werd gemakkelijk van richting veranderd door Trevor. Carson.

De Jambo’s gingen op voorsprong in de 29e minuut toen McKay een prachtige finish sloeg vanaf de rand van het gebied na het uitwisselen van passes met Shankland en Halliday in de aanloop.

McKay viert zijn doelpunt tegen St Mirren
Afbeelding:

Hearts kreeg de kans om hun voorsprong te verdubbelen in de 42e minuut, maar verdediger Taylor gooide dapper zijn lichaam voor het krachtige schuine schot van Shankland van net binnen het strafschopgebied.

De gastheren hadden meer kansen om hun voorsprong uit te breiden in de vroege stadia van de tweede helft, maar Halliday schoot kort na goed werk van Alex Cochrane om hem overeind te houden voordat Taylor opnieuw een uitstekend stuk verdediging produceerde om Josh Ginnelly een schot te ontzeggen. . Kassa.

St Mirren stond het grootste deel van het laatste halfuur bovenaan en Greg Kiltie vuurde een schot af vanaf de rand van het strafschopgebied in de 64e minuut voordat teamgenoot Jonah Ayunga zes minuten later een laag schot door Clark van de paal zag afketsen.

Hearts-baas Neilson – die eerder een gele kaart had gekregen omdat hij het niet eens was met de wedstrijdofficials – werd in de 78e minuut ontslagen omdat hij een “bril” -gebaar maakte naar scheidsrechter David Munro nadat hij Hearts ‘claims van handbal tegen een speler uit St Mirren had afgewezen.

De Saints dachten dat ze op gelijke hoogte waren gekomen in de 82e minuut toen Clark een indrukwekkende dubbele redding maakte om Kiltie en vervolgens Main te ontkennen voordat Ayunga de rebound naast sloeg.

Hearts verwierp een gouden kans om de druk te verlichten in de 90e minuut toen Stephen Humphrys een wijd open doel naast schoot na een pass van mede-invaller en debutant Garang Kuol, maar Jambos hield drie cruciale punten vast in blessuretijd in hun zoektocht om als derde te eindigen.

Wat is het volgende?

harten’ hun volgende wedstrijd in de Schotse Premiership is op 18 januari thuis tegen Aberdeen.

Sint Mirren reizen naar Keltisch op dezelfde avond. Beide wedstrijden beginnen om 19.45 uur.