Sun. Apr 28th, 2024

PFL Kaya

BIJGEDRAGEN FOTO

MANILLA, Filipijnen-Kaya-Iloilo was dicht bij de overwinning toen ze de titel van de Philippine Football League (PFL) veroverden na een 5-1 nederlaag van spits Maharlika-Manila op zaterdag in het PFF National Training Centre in Carmona, Cavite.

Een run van vier doelpunten in de eerste helft was alles wat Kaya nodig had om de volle drie punten veilig te stellen met nog één wedstrijd te gaan in het competitiewedstrijdseizoen.

De beste kans van de club om eindelijk de eerste landstitel binnen te halen, is op 27 mei tegen Stallion-Laguna.

Maar het kampioenschap zou zondag ook aan Kaya kunnen worden overhandigd als nummer twee Dynamic Herb Cebu een foutje maakt tegen Stallion-Laguna met een gelijkspel of een nederlaag thuis in Talisay City.

Kaya breidde hun voorsprong uit tot 52 punten uit 21 wedstrijden, acht voor Cebu, dat nog twee wedstrijden tegoed heeft.

De Japanse spelers Dylan Nobiraki en Damo Horikoshi waren samen met Fitch Arboleda en teamcaptain Jovin Bedic verantwoordelijk voor de doelpunten die Kaya in de eerste helft scoorde.

Daizo Horikoshi breidde zijn positie als topscorer van het seizoen uit door in de tweede helft voor de 15e keer te scoren.

Maharlika voorkwam een ​​shutout-nederlaag met minder dan 20 minuten te gaan nadat Ibrahim N’Dour een troostend doelpunt scoorde.

Maar dat weerhield Maharlika er niet van om onder de tafel uit te glijden met slechts vier punten uit 19 wedstrijden.