Sat. May 4th, 2024

Kaya Iloilo PFL

BIJGEDRAGEN FOTO

MANILLA, Filippijnen-Kaya-Iloilo behielden hun kleine voorsprong op Dynamic Herb Cebu in de titelrace van de Philippine Football League nadat de twee teams zondag met 1-1 gelijkspeelden voor diens thuisbasis in Talisay City, Cebu.

De opener van Daizo Horikoshi werd teniet gedaan door een gelijkmaker in de eerste helft door Jacob Liao, maar de stand bleef staan ​​tot het laatste fluitsignaal Kaya en Cebu dwong de buit te verdelen in het Dynamic Herb Sports Complex.

Het resultaat na het laatste hoofdstuk van de regionale derby genaamd de “Visayas Clasico”, zag Kaya haar lot in handen nemen met nog maar vier wedstrijden te gaan in het competitieseizoen.

Kaya heeft 46 punten uit 19 wedstrijden, twee voor Cebu, dat ook evenveel wedstrijden heeft.

Slechts één misstap zal Kaya de kans op een eerste landstitel en een plaats in de AFC Champions League, de belangrijkste competitie van Azië, ontnemen.

Horikoshi breidde zijn greep op het scorebord uit nadat hij de bal zeven minuten na de wedstrijd van dichtbij had getikt vanaf een lage voorzet van Mar Diano.

Het was het 14e doelpunt van de Japanse talisman van het seizoen.

Maar de voorsprong duurde slechts 10 minuten nadat Cebu gelijk maakte tot het gejuich van het publiek toen Liao scoorde uit een vrije trap van JB Borlongan.