Thu. May 2nd, 2024

Kai Sotto NBA Summer League Orlando Magic

ARCHIEF – Kai Sotto tijdens zijn NBA Summer League-debuut tegen Portland. – NBA-FOTO

MANILLA, Filippijnen – Kai Sotto werd puntloos gehouden in zijn laatste NBA Summer League-wedstrijd toen de Orlando Magic zondag (Manilla-tijd) werd gedomineerd door de Boston Celtics, 94-77, in het Thomas & Mack Center in Las Vegas.

Sotto speelde slechts acht minuten en miste alle drie zijn schotpogingen omdat hij naar verluidt te maken had met rugpijn. Hij zat op de bank om 5:35 uur van het tweede kwart en ging rechtstreeks naar de kleedkamer.

De 7-foot-1 Sotto checkte in met meer dan drie minuten te gaan in het eerste kwart en liet zijn aanwezigheid voelen door twee verdedigende rebounds te grijpen en een schot te blokkeren.

Hij eindigde met twee rebounds, een blok en een assist met twee omzet.

Het was de tweede keer dat Sotto in actie kwam in vijf Summer League-wedstrijden.

The Magic beëindigde hun Summer League-campagne zonder overwinning in vijf wedstrijden.

Het Filippijnse centrum maakte afgelopen vrijdag zijn Summer League-debuut en noteerde zes punten, vier rebounds, één assist en drie blokken in 13 minuten actie in de Magic’s 88-71 nederlaag tegen de Portland Trail Blazers.

De Celtics verbeterden naar een 2-3 record met Vincent Valerio-Bodon die hun evenwichtige aanval leidde met 13 punten, zes rebounds en drie assists. Jordan Walsh en Reggie Kissoonlal scoorden elk 12 punten, terwijl Kamar Baldwin en Justin Bean elk 10 punten toevoegden.

Orlando zette in op Robert Baker’s double-double van 15 punten en slechts 11 rebounds.

Het is nog onduidelijk waar Sotto na de Summer League heen gaat, maar hij maakt deel uit van de poule van Gilas Pilipinas voor de FIBA ​​World Cup in augustus.