Mon. Feb 26th, 2024


Portretfoto van Julie Garwood - ze was een blanke vrouw met bruin haar in een knot met pony zijwaarts zittend met haar arm op de rugleuning van een houten stoel.  Ze draagt ​​een diepblauwe zijden blouse en ziet er fantastisch uit.Romantieklegende Julie Garwood is op 78-jarige leeftijd overleden.

Bij de online herdenking laten lezers honderden opmerkingen achter over hoeveel hun boeken voor hen, hun ouders, familieleden en vrienden hebben betekend. Voor romanlezers, vooral degenen van mijn leeftijd, was Julie Garwood een centrale auteur.

Ik schreef over Garwood op NPR in 2015 tijdens hun “Summer of Love”, geleid door wijlen en ook geweldige Petra Mayer.

Garwoods boeken hielden me gezelschap toen ik volwassen werd:

De bruid het is degene die ik het meest herlees, ondanks de omslag die in de hoek hangt en de broze gele pagina’s die kreukelen en barsten als de schil van een ui. Het is niet alleen het verhaal, maar ook waar ik het verhaal las: ik nam het elk jaar mee op vakantie, op de universiteit en terug, en in verschillende landen toen ik in het buitenland studeerde. Dit boek blijft me bij omdat ik graag weet dat het er is.

Het is waar: ik las De bruid zo vaak vielen de pagina’s uit de lijm en viel de omslag eraf – en het was een gouden omslag waar ik van hield. Ik heb zulke levendige herinneringen aan scènes uit dat boek dat ik ze meteen kan herinneren, zoals wanneer ze een gebroken ledemaat aandoet en de hele clan uit respect knielt. Ik heb die scène mentaal gefilmd en vaak opnieuw afgespeeld.

In de zomer zou ik lenen de leeuwendame ( A | BN | K | G | AB ) uit de bibliotheek en herlezen op het strand. Garwood vormde samen met McNaught, Coulter en Deveraux de basis van mijn roman leesgeschiedenis.

Hé. Nu dat ik eraan denk, Garwood, McNaught, Coulter en Deveraux lijkt op een advocatenkantoor.

WACHT EVEN.

Misschien is DAT het advocatenkantoor dat alle testamenten schreef in de bizarre wereld die mensen liet samenleven om het conflict van een roman te creëren.

Ik zal denken dat het waar is en niemand kan me tegenhouden.

Ik ben diep ontroerd door Julie’s dood omdat ik je kan vertellen dat ze een van de aardigste en meest gastvrije mensen ter wereld was.

Al meer dan 10 jaar, redden was mijn keuze voor de boekenclub in juli 2013. Voor de discussie zou ik een livechat hosten – tekstgebaseerd, geen video! – met lezers op de website over het boek, en nodig vervolgens de auteur uit om het laatste half uur mee te doen.

Ik had niet gedacht dat Julie bij ons zou komen. Ik denk niet dat ze op mijn e-mail zou reageren!

Ze stemde niet alleen vrijwel onmiddellijk toe, ze gaf me ook haar mobiele telefoonnummer zodat ik bij technische problemen contact met haar kon opnemen. Ik gaf hem de mijne terug om dezelfde reden.

En laat me gewoon zeggen, toen mijn telefoon ging op de avond van de ruzie en een stem zei: “Hallo Sarah, met Julie!” Ik moest meteen op mijn terras gaan zitten omdat mijn knieën het niet meer deden.

Ik zou niet moeten praten JULIE GARWOOD bij de TELEFOON! Dit is niet het echte leven!

Maar ze wilde er zeker van zijn dat ze alles klaar had staan, zodat ze naar binnen kon gaan en met iedereen kon praten. Helaas is het bedrijf dat de chatfunctie host failliet gegaan en heb ik geen archieven van die gesprekken – ik wou dat ik die had.

Ik heb bestanden over hoeveel manieren lezers van Julie Garwoods boeken hielden.

We hebben een lijst met aanbevelingen samengesteld voor Klassieke romantiek: welke eerst? voor Julie Garwood terug in 2011, en terwijl we de lijst in de commentaren aan het verzamelen waren, ontving ik een anonieme e-mail over hoeveel redden betekende voor hen:

TW/CW herinneringen aan misbruik

Zoals ik hierboven al zei, gaat het hoofdthema over beschermers en ik las dit boek voor het eerst toen ik sliep terwijl ik tegen de gesloten slaapkamerdeur leunde, zodat we zo snel mogelijk wakker konden worden als er iets zou gebeuren. Een tijd waarin we op eieren liepen, niet wetende wat een gewelddadige episode zou veroorzaken. Een tijd waarin we ons nooit veilig voelden.

Dus toen ik bij deze zin uit de bovenstaande scène kwam, viel er een onverwachte golf van tranen op mijn wangen.

‘Je geeft me een veilig gevoel. Ik dank u daarvoor.”

Zoals ik in dat bericht zei: “Romantiek is echt krachtige verhalen vertellen..” En voor veel lezers waren de boeken van Garwood enkele van de krachtigste.

Ik interviewde Julie Garwood in juli 2022 in podcast aflevering 520. Verhalen vertellen met Julie Garwood.

Ze was nog een van de aardigste mensen om mee te praten, en ze was het soort gast op een podcast waar je gewoon op “Opnemen” kunt drukken en achterover kunt leunen omdat er hilariteit zou zijn:

julie: Ik weet; is al een tijdje geleden. Het is grappig. Ik schreef altijd toen ik een kind was, zodra ik leerde lezen, wat laat voor mij was. Ik zou verhalen schrijven en, maar dat was geen carrière. Mijn moeder zei altijd dat je alles kunt zijn wat je wilt, leer gewoon typen, en dat vond ik altijd hilarisch! Maar het idee was dat je jezelf kon onderhouden terwijl je je droom waarmaakt en, weet je, ergens een baan als typiste krijgt of wat dan ook. En nu typ ik alleen maar de hele dag, en ik denk dat ze naar me moet glimlachen. Ik weet het niet.

Sara: [Laughs] Je kunt dus alles zijn wat je wilt in de wereld, maar leren typen.

julie: Ja! Zodat ik mezelf op dat moment kon onderhouden, weet je? Kan overal een baan krijgen door het in te vullen. En ik begon eigenlijk bij toeval geschiedenissen te schrijven.

Jij – Wil je dit horen?

Sara: Ja, dit wil ik absoluut horen. Ik wil alles horen. Vertel me gewoon alles!

Het is een van mijn favoriete afleveringen en ik moet er altijd om lachen.

Maar mijn favoriete herinnering aan de ontmoeting met Julie Garwood was op RomanticTimes in 2013.

Er was een openhartige vraag-en-antwoordsessie met Julie Garwood en Jude Deveraux, en mijn innerlijke 13-jarige was extreem ontdooien. Ik tweette zo snel dat ik vast kwam te zitten op Twitter en moest overschakelen naar een back-upaccount.

Ik probeerde gifs te gebruiken om het niveau van duizeligheid dat door mijn bloedstroom stroomde volledig over te brengen en ik weet niet zeker of ik erin geslaagd ben om over te brengen wat een geweldig uur het was. Ik stond op om een ​​vraag te stellen en mijn hart ging tekeer.

Klik zeker op die link om de foto’s te zien aan het einde van de opwinding van de mensen die ze na de Q&A hebben ontmoet.

Oh! Ik heb een video van haar gevonden!

Zoveel romantische auteurs, waaronder Sarah MacLean (afgebeeld in de bovenstaande link) en Maya banken, gek waren om Julie te ontmoeten:

Een screenshot van Maya Banks die OMG deel twee tweette, Julie Garwood die om mijn boek vroeg, en vervolgens een foto van Highlander Most Wanted door Maya Banks in blauwe inkt geschreven

Het lijkt onmogelijk om volledig uit te leggen hoeveel de boeken van Julie Garwood voor zoveel mensen hebben betekend.

Mijn condoleances gaan uit naar zijn familie en vrienden, de mensen die het geluk hadden Julie in hun leven te hebben. En mijn condoleances gaan uit naar ons allemaal die haar boeken hebben gelezen en misschien de kans hebben gehad om haar te vertellen hoeveel haar schrijven de levens van zoveel mensen heeft veranderd. Door haar boeken heeft Julie Garwood mensen in staat gesteld zich een ander leven voor te stellen en heeft ze duizenden lezers tot romantische fans gemaakt.

Wat is je favoriete Julie Garwood-boek? Herinner je je de eerste die je las?

Source by rezal

By Orville Anderson

Professional Writer | Published Author | Wordsmith | Lover of Literature | Crafting stories that captivate and inspire | Seeking to connect with fellow wordsmiths and literary enthusiasts | Let's embark on a journey through the power of words | #Writer #Author #LiteratureLover