Sat. Sep 23rd, 2023


Julie Byrne bracht haar eerste album in zes jaar uit, De grotere vleugels.

Byrne deed het de vleugels van de rasp met een klein team van naaste medewerkers in Chicago, New York en Los Angeles. Op de plaat wordt zijn folkgitaartokkel versterkt door synthesizer, harp, strijkers en Byrne’s laatste instrument, de piano. Thematisch mediteert het album over de stadia van verdriet, maar wordt bitterzoet onderstreept door de kracht van veerkracht in zijn kielzog.

“Mijn hoop De grotere vleugels is dat het voortleeft als een liefdesbrief aan mijn gekozen familie en als een uitdrukking van de diepte van mijn toewijding aan onze gedeelde toekomst, ‘zei Byrne in een persbericht. “Omgevormd worden door pijn maakt me ook meer bewust van wat de dood niet van me wegneemt. Ik vertrouw het in het hart, in de woorden, in het geluid. Muziek is niet gebonden aan enige vorm van lineaire tijd, dus in het vermogen om op te nemen en met de toekomst te spreken: zo voelde ik me, toen we gelijktijdig waren, levend, allemaal tegelijkertijd gebeuren. Hoe het was om tegen mijn randje in te gaan en te pushen, de liefde die al dit vechten de moeite waard maakte. Deze herinneringen zijn mijn waarden, ze horen bij mij.”

Byrne viert de release met een tournee in 2023 die haar door het VK, Europa en de VS zal brengen, inclusief een show in de Bowery Ballroom in New York. Vind hier kaartjes.

Stroom De grotere vleugels via Apple Music of Spotify hieronder.

Byrne’s laatste album was 2017 Noch geluk, welke Gevolg uitgeroepen tot een van de 50 beste albums van dat jaar.

De grotere vleugels Kunstwerk:

julie byrne de grotere vleugels zomer gras folk kamer pop album single nieuwe muziek nieuws luister tour data tickets

De grotere vleugels Tracklijst:
01. De grotere vleugels
02. Portret van een heldere dag
03. Geen maan
04. Kopje zomer
05. Einde van de zomer
06. Blikseminslag vanaf de grond
07. Vlam
08. Gesprekken zijn een staat van beweging
09. De terugkeer van hoop
10. De dood is de diamantBy admin