Mon. May 6th, 2024

Terrafirma Juami Tiongson PBA

Juami Tiongson van Terrafirma. -PBA-FOTO’S

Juami Tiongson scoorde 37 punten toen Terrafirma in de tweede helft in brand vloog om een ​​110-96 overwinning op NLEX te behalen tijdens de PBA On Tour van vrijdag in de Ynares Sports Arena in Pasig City.

Tiongson sloeg zeven driehonkslagen, waaronder vier na rust, waarin Dyip de controle over de wip overnam en hun tweede overwinning boekte in vijf wedstrijden in de oefenreeks.

Het optreden zette het emotionele vertoon van Tiongson voort, ondanks dat de On Tour een niet-ondersteunde aangelegenheid was en werd gebruikt ter voorbereiding op de seizoensopener in oktober.

In vijf wedstrijden scoorde Tiongson gemiddeld 24,4 punten op 44 procent schieten.

Nog drie spelers scoorden dubbele cijfers voor de ploeg van coach Johnedel Cardel, namelijk Gelo Alolino, Andreas Cahilig, Allen Mina en Eric Camson.

Terrafirma Gelo Alolino PBA OP TOUR

Terrafirma Alolino ijs. -PBA-FOTO’S

Alolino scoorde 12 van zijn 14 punten in de eerste helft, Cahilig had 13 punten en 14 rebounds, Camson had 12 punten en zes rebounds, terwijl Mina acht van zijn 12 punten had in de tweede helft voor Terrafirma.

De NLEX verloor voor de vierde keer in vijf wedstrijden en bedierf sterke wedstrijden van twee van zijn toppers in Don Trollano en Kevin Alas.

Trollano scoorde 20 punten op 9-van-20 schieten met vier rebounds, terwijl Alas eindigde met 15, inclusief een zoemend schot op de midcourt dat de NLEX tijdens de rust op een voorsprong van 53-52 zette.

Ben Adamos voegde 13 punten en negen rebounds toe, waarmee hij zijn solide cijfers voortzette sinds hij werd overgenomen van Phoenix om zich te herenigen met voormalig universiteitscoach Frankie Lim.

De Road Warriors, die slechts negen man opstelden, namen een voorsprong van 65-58 in de eerste drie minuten van de derde voordat Tiongson een Dyip-opstand leidde.