Sat. Apr 27th, 2024

Filippijnen John Tolentino Obstakels

John Tolentino van FILE-Philippines in actie tijdens de finale van de 110 m horden voor heren op de SEA Games van 2023. REUTERS/Jeremy Lee

BANGKOK — John Christopher Cabang Tolentino heeft zijn eigen nationale record gereset nadat hij vrijdagavond bijna derde werd op de 110 meter horden bij de mannen tijdens de 25e Aziatische kampioenschappen atletiek.

Tolentino eindigde met een vergelijkbare timing met Yaqoub Alyouha uit Koeweit in 13,56 seconden, maar de laatste werd beloond met een bronzen medaille nadat hij met een kop sneller de finish bereikte.

“Het was gesloten, het was een goede race. En ja, het was een nieuw (nationaal) record’, zei Tolentino, die vorige maand zijn vorige record van 13,65 seconden, dat de Filipijns-Spaanse hindernis op de Esukadi-kampioenschappen in Vitoria-Gasteiz, Spanje had neergezet, wiste.

De Japanse Shunya Takayama won de gouden medaille in 13,29 seconden en de Chinees Zhuoyi Xu pakte het zilver in 13,39.

De Filippijnse Atletiek- en Atletiekbond gaat in beroep tegen de uitslag van de Tolentino-race.

De barrières van Eric Cray

ARCHIEF – Eric Cray.

Eric Cray bereikte later op de avond de finale van de 400 meter horden voor heren in het Supachalasai National Stadium, terwijl Kristina Knott minder geluk had met haar medaillewedstrijd op de 100 meter voor dames.

Cray, de Aziatische kampioen van 2017, werd tweede in zijn halve finale met 49,98 seconden achter de arrogante Iraniër Mahdi Pirjahan (49,71).

De Japanse Yusaku Kodama (49,45), de Chinese Zhiyu Xie (49,60), de Indiase Yashas Palaksha (49,60), de Qatarese Bassem Hemeida (49,81), de Chinese Ming Yang Peng (50,04) en de Indiase Anthosh Umar Amilarasan (50,6). ).

“Ik heb niet alles gegeven, maar ik heb me ook niet ingehouden. Ik zorgde er gewoon voor dat er meer in de tank zat’, zei Cray, zesvoudig kampioen van de Zuidoost-Aziatische Spelen en recordhouder van 49,40 seconden.

Knott eindigde als zesde van de acht finalisten op de 100 meter, met een kloksnelheid van 11,61 seconden achter goudwinnaar Pereira Shanti uit Singapore (11,20), de Iraanse Farzaneh Fasihi (11,39) en bronzen medaillewinnaar Ge Manqi uit China (11,40).

William Morrison slaagde er ook niet in een medaille veilig te stellen bij het kogelstoten bij de mannen en eindigde als zesde met een beste worp van 18,17 meter in zijn vijfde van zes pogingen.

“Ik heb een trainer nodig. Ik moet er een vinden als ik terug ben in de Verenigde Staten”, zegt Morrison, SEA Games-kampioen van 2022 en vaandeldrager van het kogelstoten van 18,14 meter.

De Indiase Tajinderpal Singh Toor leidde het evenement op 20,23 meter, gevolgd door de zilveren Mehdi Saberi uit Iran (19,98) en bronzen medaillewinnaar Ivan Ivanov uit Kazachstan (19,87).