Thu. Dec 7th, 2023


Wat is er uit de zeven uur durende versie geknipt?

Ik mis een aantal van de films die we erin hadden. Vroeger hadden we “I Was a Teenage Werewolf”, “Return of the Ape Man”, echt grappige dingen. Het is wat het nu is. Er zijn veel dingen die dateren uit het begin, maar sommige dingen waren anders.

Ik probeer me de montagekamer voor te stellen die je vroeger had met overal haspels. Heb je een beeld in je hoofd over die periode?

Nou, het is allemaal bewerkt in 16 mm, gesplitst en geplakt. Het was echt raar omdat we veel films hadden. Elke keer dat we iets nieuws vonden, moesten we het aanpassen en uitvoeren om te zien of het werkte. Het duurde lang. De reden dat we dit hebben gedaan, is omdat er toen, eind jaren 60, het hele idee van “kamp” was. Susan Sontag maakte deze uitdrukking populair, wat betekende dat het dingen waren waar mensen om lachten en die serieus genomen moesten worden.

Ik wilde je hiernaar vragen omdat de film in 1968 werd uitgebracht, met veel van de films en tv-shows die niet lang daarvoor zijn gemaakt. Ik veronderstel dat de film in de late jaren 60 en vroege jaren 70 moet hebben gefunctioneerd als een nostalgische spoel voor zijn jonge kijkers, maar vandaag functioneert hij als een absurd venster naar het verleden. Heb je een groot verschil opgemerkt in de respons op de film door de jaren heen en tussen de verschillende generaties die ernaar keken?

Het enige verschil dat ik zag, is dat de populariteit van het ding oorspronkelijk was gebaseerd op het feit dat veel dingen dingen uit hun jeugd waren die ze niet meer hadden gezien sinds ze kinderen waren, en nu was het ontgrendeld in hun hersenen. Oh mijn god, “Tales of the Texas Ranger”, ik keek er altijd naar toen ik zeven was. Of Froggy the Gremlin, al die dingen die mensen aanspraken omdat het iets was dat ze zich herinnerden. Tegenwoordig zijn de meeste van die dingen gewoon… vreemd. Ik herinner me dat we ermee reden in het Museum of Modern Art, en mijn nichtje, die ongeveer 14 jaar oud was en ze was met een van haar vrienden, en ongeveer anderhalf uur geleden zag ik haar en ik zei: “Is dit niet aan het werk?” voor jou aan het werk?” en ze zei: “Ik begrijp hier niets van.” [laughs] En ik stel me voor dat er een groot contingent mensen is dat hier vandaag naar zou kijken en zou zeggen: “Ik weet niet wat ze hier in vredesnaam proberen te doen.” Het is een soort YouTube-startersmashup.

Aangezien je altijd van monsterfilms en scifi-B-films hebt gehouden, vind je het erg als het publiek van vandaag lacht om sommige dingen in de filmclips? Ik weet dat je geen fan bent van MST3K en het publiek dat naar oude films gaat om ze gewoon uit te lachen, maar “The Movie Orgy het lijkt zo opgezet dat lachen is toegestaan. Heb je er zo’n zin in? Ben je er al over in de war?

Nee, ik heb er nooit ruzie over. Ik heb altijd het gevoel gehad dat “The Movie Orgy” een viering van deze dingen was in plaats van ze alleen maar voor de gek te houden. Als je vijf uur lang iets voor de gek houdt, is dat nogal nihilistisch. Het idee is dat er veel humor zit in de zwakheden van dingen die we altijd vereerden toen we kinderen waren en hoe dat veranderde naarmate we ouder werden en politiek gezien hoe dingen zijn veranderd, dingen zoals de Defenders of America-kaarten, hoe ze er vandaag uitzien in tegenstelling tot hoe ze er toen uitzagen. Het is dus een tijdcapsule. Er zijn enkele langzame stukken, vooral tijdens “College Confidential”. Toch vind ik het een heel leuke manier om vijf uur door te brengen.

By Orville Anderson

Professional Writer | Published Author | Wordsmith | Lover of Literature | Crafting stories that captivate and inspire | Seeking to connect with fellow wordsmiths and literary enthusiasts | Let's embark on a journey through the power of words | #Writer #Author #LiteratureLover