Wed. Jun 19th, 2024


Jenna Ortega werd beroemd door haar vertolking van Wednesday Addams in de populaire Netflix-show Woensdag en heeft onlangs onthuld dat ze, om de zaken recht te zetten, zich niet altijd aan het script van de show hield.

Tijdens een recente aflevering van de podcast “Armchair Expert” onthulde Ortega dat toen ze zich voor het eerst aanmeldde voor de show, de scripts die ze kreeg aanzienlijk verschilden van wat ze dacht dat de show zou zijn.

“Toen ik de hele serie las, besefte ik: ‘Oh, dit is voor het jongere publiek’,” zei Ortega (via Variety). “Toen ik me voor het eerst aanmeldde voor de show, had ik niet alle scripts. Ik dacht dat het veel donkerder zou zijn. Het was niet… Ik wist niet wat de toonsoort was, of hoe de partituur zou klinken.”

Ortega vervolgde met te zeggen dat ze verschillende keren haar voet op de grond moest zetten tijdens de set van de serie en dat de dingen waarvoor ze was geschreven vaak “niet logisch waren voor haar personage”. Ortega merkte op dat er tijden waren dat ze in zekere zin “bijna onprofessioneel werd”.

“Ik denk niet dat ik ooit meer voet op een set heb moeten zetten dan ik heb gedaan Woensdag”, zei Ortega. “Elke woensdag doet, alles wat ik moest spelen, het klopte gewoon niet voor haar karakter. Zit ze in een liefdesdriehoek? Het sloeg nergens op. Er was een regel over een jurk die ze moest dragen naar een schooldans en ze zei: ‘Oh mijn god, ik vind dit geweldig. Ugh, ik kan niet geloven dat ik dat zei. Ik haat mezelf letterlijk.’ Ik moest gaan, ‘Nee.’ Er waren tijden op die set dat ik in zekere zin bijna onprofessioneel werd, ik begon gewoon van lijn te wisselen. De scriptsupervisor dacht dat ik iets op het spoor was en dus moest ik met de schrijvers gaan zitten, en ze zouden zeggen: ‘Wacht, wat is er met de scène gebeurd?’ En ik zou moeten gaan uitleggen waarom ik bepaalde dingen niet kon doen.

Hoe verder het filmen vorderde, zei Ortega, hoe meer ze het personage ‘beschermde’, en merkte op dat ze niet alleen een personage wilde spelen dat de hele tijd constant morbide was, omdat dat saai zou worden voor het publiek.

“Ik was heel erg beschermend tegen haar”, zei Ortega. “Je kunt geen verhaal leiden en geen emotionele boog hebben, want dan is het saai en vindt niemand je aardig. Als je klein bent en je zegt erg morbide en beledigende dingen, is dat grappig en vertederend. Maar dan word je een tiener en het is akelig en dat weet je. Er is minder excuus.”

Het siert Ortega dat de toneelstukken hun vruchten afwerpen Woensdag het werd een grote hit, grotendeels dankzij zijn vertolking van het personage. Momenteel is een tweede seizoen van de serie in productie, hoewel er nog geen definitieve releasedatum is vastgesteld.

By Orville Anderson

Professional Writer | Published Author | Wordsmith | Lover of Literature | Crafting stories that captivate and inspire | Seeking to connect with fellow wordsmiths and literary enthusiasts | Let's embark on a journey through the power of words | #Writer #Author #LiteratureLover