Thu. Dec 7th, 2023Welkom bij Fan Chant, een wekelijkse column voor K-pop-fans, stans en nieuwkomers. Elke week zal ik interviews, lijsten en allerlei soorten inhoud vrijgeven om je op de hoogte te houden van het laatste en beste van onze vrienden in Seoul en daarbuiten. Zorg er ook voor dat je je abonneert op de nieuwsbrief van mijn partner!


Pop singer-songwriter Jamie Miller komt uit Wales en is nu gevestigd in Los Angles. Toen het tijd werd om een ​​vernieuwde versie van zijn nummer “Maybe Next Time” te overwegen, nam hij contact op met Young K van de Koreaanse band Day6, waardoor het een echt wereldwijde samenwerking werd.

Een reeks virale hits introduceerde Millers dromerige, melancholische en romantische muziek aan de wereld. Hoewel het een beetje anders is dan de pop-rockgeluiden waar Day6 van gedijt, heeft zanger en rapper Young K een passie in zijn stem die past bij Millers energie.

“Ik hou van de stem van Young K”, deelt Miller met Gevolg. “Toen hij contact met me opnam en me vroeg om in ‘Maybe Next Time’ te spelen, was ik super opgewonden en vereerd”, herinnert Young K.

Dit is met name de eerste nieuwe release die we van Young K hebben gekregen sinds hij onlangs zijn tijd in het Zuid-Koreaanse leger heeft voltooid.

Luister hieronder naar de nieuwe versie van “Misschien de volgende keer” en lees verder voor inzichten van beide artiesten over hoe de samenwerking tot leven kwam.


Dit is zo’n coole wereldwijde samenwerking! Hoe kwamen jullie op elkaars radar terecht? Wat bracht het gesprek op gang om samen in een versie van de track te springen?

Jamie: Ik luisterde veel naar de muziek van Day6, en ik hou van de stem van Young K. Ik dacht dat hij perfect zou klinken op dit nummer, dus nam ik contact met hem op om te zien of hij geïnteresseerd zou zijn om mee te doen! Toen ik zijn versie voor het eerst hoorde, verbaasde hij me – hij is zo getalenteerd en brengt muziek naar een geheel nieuw niveau.

jonge K: Sinds ik Jamie’s “Here’s Your Perfect” hoorde, vond ik hem een ​​geweldige stem. Ik hou ook van zijn muziekstijl. Toen hij contact met me opnam en me vroeg om op “Misschien de volgende keer” te zijn, was ik super opgewonden en vereerd. Ik probeerde mijn eigen couplet te schrijven dat bij de hele stemming paste, omdat het origineel zo’n geweldige sfeer had. Ik hoop dat jullie de nieuwe versie ook allemaal leuk vinden!

Jamie, vertel me iets over je schrijfproces – wat is je uitgangspunt?

Als ik een idee heb, krijg ik mijn stemnotities-app en mijn dagboek – ik begin met gewoon te krabbelen en willekeurige dingen te zingen en dan wordt het altijd een idee. Zo is al mijn uitgebrachte muziek begonnen! Zingen over het echte leven heeft mijn muziek enorm geholpen, dus ik probeer het niet meer te forceren.

Vreemd genoeg hou ik zoveel van countrymuziek. Het is de inspiratie achter al mijn muziek, maar ik zou zeggen dat ik nu veel naar Kelsea Ballerini en Lewis Capaldi luister.

Young K, gefeliciteerd met het afronden van de klus en welkom terug! Vertel me hoe je dit nummer hebt gekregen en waarom je zo enthousiast bent geworden dat dit je eerste release sinds een tijdje is.

Bedankt! Ik heb gewacht om meer voor jullie te zingen, en hier ben ik nu. Het is lang geleden dat ik op het nummer van een andere zanger ben verschenen, dus ik probeerde de sfeer van de originele versie te behouden – een zeer krachtige maar gevoelige emotie die naar voren kwam door de zang en de teksten. Ik concentreerde me op het geven van een andere smaak aan de muziek.

Waar ben je nu mee bezig dat niets met muziek te maken heeft?

Jamie: Wees meer aanwezig! Ik weet dat het eenvoudig klinkt, maar ik mis dit deel van het leven echt en ik heb geprobeerd meer aanwezig te zijn. Dit leven kan gek worden, altijd iets doen en ik wil er meer van genieten.

jonge K: Het doel is om zo gelukkig en gezond te blijven als altijd. Ik probeer tijd voor mezelf te maken en soms doe ik niets om mijn brein rust te geven.

Young K, wat hoop je dat MyDays uit dit nummer haalt, en je couplet in het bijzonder?

“Misschien had ik iets anders kunnen zeggen, had ik iets anders kunnen doen / Maar het zegt je nu allemaal niets meer.” Als het heden het verleden wordt, kunnen we er niet veel aan doen, maar we leren allemaal van onze fouten. Misschien kunnen we de volgende keer beter zijn en een ander einde tegemoet gaan. Dus wees niet te streng voor jezelf. Ik denk dat het idee hiervan kan worden toegepast op iets meer dan alleen menselijke relaties.

Zijn er details over “Misschien de volgende keer” waar we het nog niet over hebben gehad waarvan je echt wilt dat luisteraars het weten?

Jamie: Het hele nummer is voor mij geschreven over iemand die je opgeeft, hoe hard je het ook probeert, en ik denk dat we ons allemaal wel eens zo hebben gevoeld. Ik ben blij dat ik me niet meer zo voel – “Misschien de volgende keer” herinnert me aan de strijd, maar ook aan het overwinnen van de strijd!

Ik ben ook opgewonden om weer op pad te gaan en meer muziek uit te brengen. Er komt zoveel aan.

jonge K: Het instrumentale nummer dat ik ontving had al een “oh-oh” achtergrondstem in het midden, dus besloot ik dat te gebruiken met de hoofdmelodie om het natuurlijk te laten vloeien. Ook doordat Jamie mijn zang in het refrein liet mixen, dacht ik dat onze stemmen heel goed bij elkaar passen.

Blijf Jamie en mij liefhebben en steunen – ook komt Dag 6 eraan. Meer van Young K en Day6 volgen in de toekomst!By Orville Anderson

Professional Writer | Published Author | Wordsmith | Lover of Literature | Crafting stories that captivate and inspire | Seeking to connect with fellow wordsmiths and literary enthusiasts | Let's embark on a journey through the power of words | #Writer #Author #LiteratureLover